Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Φλογέρες με ζαμπόν και τυρί !!!!


Φλογέρες με ζαμπόν και τυρί... Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο  !!!!!


Υλικά
1 ποτ γάλα χλιαρό
2 κ.σ γιαούρτι
1/2 ποτ ελαιολαδο
1 φακ μαγια
1 κ.γ αλάτι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
500-550 γρ φαρίνα κοκκινη
1 ασπαδι αυγου ( ο κρόκος για το αλλειμα)
Τυρι Γκούντα τριμμενη
Γαλοπούλα η ζαμπόν σε κομμάτια ότι θέλετε !
3-4 κ σ σάλτσα ντομάτας ( εγώ έβαλα σπιτικη)
Εκτέλεση
Βάζω το γάλα με την μαγιά την ζάχαρη και το γιαούρτι και ανακατέυω καλά αφήνω σκεπασμένο 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέτω το λάδι το αυγό ανακατέυω και αρχι ζω να προσθέτω την φαρίνα και το αλάτι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Σκεπάζω και αφήνω 1 ώρα να φουσκώσει. Μετά χωρίζω την ζύμη στην μέση σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω ένα τετράγωνο φύλλο το βάζω σε μια λαμαρίνα που έχω στρώσει λαδόκολλα! Απλώνω την σάλτσα σε όλη την επιφάνεια στρώνω το τυράκι και το ζαμπόν.Σκεπαζω με το άλλο φυλλο που άνοιξα. Τα κόβω σε λωρίδες πάχους 4-5 εκ τα στρίβω και τα αλείφω με τον κρόκο που τον έχω αραιώσει με λίγο νερό. Ψήνω στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!!!!!

Συνταγή από κυρία   Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ