Το ποιο γευστικό Κέικ με Γλασσο στο ταψί !!!
Σας έχω το ποιο εύκολο!!!!Το ποιο αφράτο!!!Το ποιο γευστικό Κέικ με Γλασσο αλλά το καλύτερο σε ταψί όπως ΠΑΛΙΑ!!!!!!!!!
Και η ΣΥΝΤΑΓΉ
Υλικά::
5 αυγά,
250 γρ ζάχαρη,
200 ml γάλα φρέσκο,
200 ml , σπορελαιο,
500 γρ αλεύρι Φαριναπ,
1 κ γ μπέικιν,
1 βανίλια,
2 λεμόνια το ξύσμα τους!!!!!
Εκτέλεση::
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν να ασπρίσουν να μην χάσουν τον όγκο τους!!
Ρίχνουμε το γάλα και το σπορελαιο χτυπάμε 1 λεπτό!!!
Τελειώνουμε ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι,το μπέικιν,την βανίλια!!!!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε το μείγμα με μαριζ!
Λαδωνουμε καλά το ταψί το αλευρωνουμε ρίχνουμε το μίγμα απαλά και το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 50 λεπτά!!!!
Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για αλλά 10 λεπτά!
ΓΛΑΣΣΟ::
Βάζουμε στην κατσαρολιτσα 200 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες να ζεσταθεί!
Σπάμε μέσα 200 γρ κουβερτουρα γάλακτος!
Ανακατεύουμε να ενωθούν την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ γ.βιταμ!
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την!
Τέλος ρίχνουμε το ΓΛΑΣΣΟ πάνω στο κρύο κέικ!
Διακοσμούμε με τρούφα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!