Ελαφριά γευστική πανεύκολη τούρτα με σαβαγιάρ κ κρέμα !!!!
Πολύ πολύ ελαφριά γευστική τούρτα με ΣΑΒΑΓΙΆΡ!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΉ:
Χρειαζόμαστε 300 γρ ΣΑΒΑΓΙΆΡ!!
Για το σιροπιασμα τους βράζουμε 200 ml γάλα φρέσκο με 20 γρ κακάο και το αφήνουμε να κρυώσει!!!
ΚΡΕΜΑ Υλικά:
1 λίτρο γάλα φρέσκο,
4 αυγά,
2 βανίλιες,
120 γρ κορν φλαουρ,
100 γρ.ζαχαρη,
100 γρ κουβερτουρα λευκή,
200.γρ βούτυρο!!
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα,την ζάχαρη,τα αυγά,τις βανίλιες το κορν φλαουρ και τα βάζουμε στην εστία στο χαμηλό ανακατεύοντας την συνεχώς μέχρι να πήξει!
Ρίχνουμε και την σοκολάτα ανακατεύουμε !!
Την κατεβάζουμε την βάζουμε σε μπολ βάζουμε πάνω της μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει!
Στην συνέχεια αφού έχει κρυώσει βγάζουμε την μεμβράνη και ρίχνουμε μέσα σε κομματάκια το βούτυρο!!
Την χτυπάμε καλά με το μίξερ!!!
Και αρχινάμε ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ::
Βουτώντας δευτερόλεπτα τα ΣΑΒΑΓΙΆΡ βάζουμε μια στρώση στο ταψί!
Ρίχνουμε την κρέμα!
Κλείνουμε με τα υπόλοιπα ΣΑΒΑΓΙΆΡ!
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες!!!
ΣΑΝΤΙΓΊ::
Χτυπάμε 1 μορφατ μεταλλικό κουτί με ένα κουτί καραμελωμενο ζαχαρουχο!!
Βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω απαλά την σαντιγί!
Και ξανά πίσω στο ψυγείο το γλυκό!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!