Συνταγή
2 λίτρα φρέσκο γάλα
420γρ.σιμιγδαλι ψιλό
400 γρ.ζαχαρη
2 κ.σουπας βούτυρο ( κατά προτίμηση φρέσκο)
4 αυγά
2 βανίλιες
Φλούδα από ένα λεμόνι
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και τη ζάχαρη ( κρατάμε μία κούπα),το βούτυρο και την φλούδα σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με κουτάλα μέχρι να αρχίσει να δένει ( δεν αργεί).
Αποσύρουμε από την φωτιά.
Αφαιρούμε την φλούδα και προσθέτουμε τα αυγά ,τα οποία έχουμε χτυπήσει με την ζάχαρη που κρατήσαμε και τις βανίλιες.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμενο ταψί και ψήνουμε 170 αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά ( μέχρι να πάρει ωραίο χρυσάφι χρώμα)
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Rania Mantopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ