Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Τέλεια πρασοκιμαδόπιτα !!!


ΠΡΑΣΟΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ!!!

ΖΥΜΆΡΙ

600 γρ.αλευρι ΜΆΝΝΑ

1 κ.γ.αλατι

ένα σφηνάκι ελαιόλαδο

ένα σφηνάκι ξύδι

νερό όσο πάρει

Ζυμωνουμε τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά ,.

Ξαναζυμωνουμε μέχρι να βγάλει η ζύμη φουσκάλες για να γίνει το φύλλο αέρινο .χωρίζω την ζύμη σε 10 μπαλάκια και ανοίγω φύλλα με νισεστε 5 φύλλα κάτω 5 πάνω ανάμεσα στα φύλλα βάζουμε ελαιόλαδο

Γέμιση

500 γρ.κιμας Μοσχαράκι

5 πράσα

1 κρεμμύδι

αλατοπίπερο

γραβιέρα

Σοταρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι ρίχνουμε τα πράσα χαμηλώνουμε την εστία και αφήνουμε να σιγοβρασει 20-30 λεπτά να μείνει με το λάδι του αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει ψήσιμο 50-60 λεπτά στους 180.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Lena TotsikaΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ