Λαχανοντολμάς Γίγας με αυγολέμονο!!!!
Τα υλικά για την γέμιση είναι αυτά:
Υλικά:
500γρ κιμά χοιρινό μοσχαρίσιο μισό μισό
2 Λάχανα
Ρύζι Καρολίνα
Ελαιόλαδο
1/2 φλ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ άνηθο ψιλοκομμένο
Μπαχάρι, αλάτι, μαύρο πιπέρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα🧅🧅
Για το αυγολέμονο μου χρειάστηκα:
2 αυγά τον κρόκο μόνο 🥚🥚
1 1/2 λεμόνια το χυμό τους🍋
Τον ζωμό απο τους λαχανοντολμάδες μου
Και 1κ.σ κορν φλαουρ
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Έκοψα το κοτσάνι απ' το λάχανο μου και το έβαλα απ' την μεριά του κοτσανιου να είναι κάτω με νερό στην κατσαρόλα μου να βράσει για 15 λεπτά.
Στην συνέχεια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοταρα το κρεμμύδι με τον κιμά μου με αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι να πάρει χρώμα έπειτα πρόσθεσα τον μαϊντανό με τον άνηθο μου και αφού ήταν σχετικά έτοιμο πρόσθεσα νερό και άφησα να σιγοβραζει. Ύστερα πρόσθεσα 1 κύβο κνορ κότας και το ρύζι μου αφού πρώτα το έπλυνα και το άφησα να σιγοβραζει ξανά μέχρι να γίνει.
Μετά σε μία κατσαρόλα άπλωσα τα φύλλα απο το λάχανο μου να πιάνουν τα τοιχώματα της κατσαρόλας μέχρι επάνω και έκανα μία καλή στρώση έπειτα έβαλα την μισή γέμιση που περίσσεψε και την άπλωσα.
Έπειτα έβαλα άλλες 2 στρώσεις φύλλα να καλυφθεί και απο επάνω άπλωσα την υπόλοιπη γέμιση.
Στην συνέχεια κάλυψα την γέμιση μου με φύλλα και έφερα στο τέλος τα πλαϊνά προς τα μέσα και έκλεισα.
Τέλος πρόσθεσα αλάτι, μαύρο πιπέρι έβαλα και ένα πιάτο απο επάνω να το κρατάει, πρόσθεσα νερό και το άφησα να σιγοβράζει.
Αργότερα αφού έβρασε αρκετή ωρίτσα πήρα σε ένα μικρό κατσαρολάκι απ' το ζουμί που έβραζε ο λαχανοντολμάς και σε ένα πιάτο έβαλα τους κρόκους απ' τα αυγά μου και το λεμόνι και τα χτύπησα με ένα πιρούνι.
Έπειτα πρόσθετα λίγο λίγο απ' τον ζωμό για να μην μου κόψει το αυγό και στην συνέχεια απ' το πιάτο το έριξα στο κατσαρολάκι με τον υπόλοιπο ζωμό και ανακάτεψα. Μετά πρόσθεσα το κόρν φλαουρ μου και ανακάτεψα ξανά με ένα σύρμα για να μην μου κάνει σβόλους και το άφησα στην φωτιά λίγο για να πήξει!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Eirini Kamparoudi ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ