Υλικά:
Για την κρέμα σοκολάτα:
1,5 λίτρο γάλα φρέσκο
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα υγείας #sisinni
250γρ σοκολάτα κουβερτουρα γάλακτος #sisinni
5 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
Για την σαντιγί:
150ml γάλα ζαχαρουχο
1 λίτρο φυτική σαντιγί
Για την βάση:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
,
Τρόπος παρασκευής:
Σπάμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε στο πυρεξ.Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα,την ζάχαρη και τις σοκολάτες και μόλις ξεκινά να λιώνει η σοκολάτα ,διαλύουμε το κορν φλαουερ σε ένα φλυτζανακι με λίγο νερό.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα ,το κορν φλαουερ,χαμηλωνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πήξει.Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε ελαφρά με ενα κουτάλι να μπερδευτούν μπισκότα και κρέμα.(Δείτε τις φωτογραφίες)Αφήνουμε εκτός ψυγείου για μία ώρα να κρυώσει το πυρεξ και χτυπάμε την σαντιγί στο μίξερ ώστε να πήξει ελαφρά. Προσθέτουμε το ζαχαρουχο και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει μία βελούδινη σαντιγί. Απλώνουμε την σαντιγί στο ταψί πανω απο την κρέμα,τρίβουμε σοκολάτα και υγείας και γάλακτος και έτοιμο για ψυγείο.Αφηστε να παγώσει για 3-4ώρες.
Καλή σάς επιτυχία!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από Σελίδα μαγειρικήςΧριστιανός Γιώργος στο Facebook