Χαλβαδάκι σήμερα σιμιγδαλένιο πολύ ωραίος αφράτος νόστιμος γευστικός !!! Η συνταγή γνωστή με μικρές αλλαγές ..
Υλικά
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 νερό
1 ξυλάκι μεγάλο κανέλας .
Χαλβάς
Λιγότερο από 1 ποτήρι λάδι καλαμποκέλαιο βάζω για πιο ελαφρύ
1 κουταλιά σούπας βούτυρο γάλακτος
2 ποτήρια σιμιγδάλι
1 κούπα τσαγιού σταφίδες
1 κούπα τσαγιού καρύδια .
Εκτέλεση
Βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά .
Σε κατσαρόλα βάζω βούτυρο λάδι και σιμιγδάλι και ανακατεύω περίπου για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία να μην αρπάξει και σκουρύνει πολύ.
Αμέσως μετά ρίχνω το σιρόπι και τα καρύδια με τις σταφίδες και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πιεί όλο το σιρόπι .
Είναι έτοιμος μόλις ξεκολλαει από τα τοιχώματα τις κατσαρόλας .
Οταν ετοιμαστεί σκεπάζω την κατσαρόλα με μία πετσέτα για μισή ώρα και μετά τον βάζω στην φόρμα .Φανταστικός !!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .