H δική μου ταραμοσαλάτα που φτιάχνω χρόνια με συνταγή της γιαγιάς μου που δεν την αλλάζω με καμία ..Είναι πολύ γρήγορη πολύ απλή αλλά πολύ μα πάρα πολύ νόστιμη ..τρως κ δεν σταματάς να βάζεις στο ψωμάκι !!!!
Υλικά
200 γραμ ταραμά λευκό ή κόκκινο ..εδώ έβαλα λευκό
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη και στημένο
1 φραντζόλα ολόκληρη ψωμί την κανονική
ελαιόλαδο βάζω με το μάτι να σας πω ...
χυμό από 2 λεμόνια ..εδώ δοκιμάζετε κ προσθέτετε όσο σας αρέσει .
.
Βάζω την φραντζόλα στο νερό να μαλακώσει .
Την στύβω πολύ καλά και την βάζω στον κάδο του μίξερ .
Δουλεύω στην μεγάλη ταχύτητα μέχρι το ψωμί να γίνει αλοιφή . -πρώτη φωτό -
Αμέσως μετά προσθέτω τον ταραμά με το μίξερ ανοιχτό σε πιο χαμηλή ταχύτητα .
Μετά από λίγα λεπτά προσθέτω το κρεμμύδι ..αν δεν σας αρέσει μην βάλετε αλλά δίνει νοστιμιά .
Και αρχίζω λάδι λεμόνι εναλλάξ ..
.
Λαδάκι περίπου 1 ποτήρι νερού θα το βλέπετε να το πίνει λίγο λίγο και θα βλέπετε να το απορροφάει ..να ξέρετε τραβάει λάδι η ταραμοσαλάτα .
Σε αυτό το σημείο δοκιμάζω κ αναλόγως πόσο λεμονάτο τον θέλω προσθέτω λεμόνι αν χρειάζεται !
Αδειάζω σε ταπεράκι και ..καλές βουτιές ..δεν μένει για πολύ !!!
Πάρα πολύ ωραία ...το μυστικό της είναι να γίνει εντελώς κρέμα το ψωμί !!! Καλή επιτυχία !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ