Καρυδόπιτα !!!
Υλικά για 28 εκατοστά ταψάκι.
12 αυγά,
1 1/2 φλυτζανι τσ. ζάχαρη,
11/2 φλυτζανι τσ. σιμιγδάλι,
11/2 φλυτζανι τσ. καρύδια χοντροαλεσμενα,
5 βανίλιες
1 μπέικιν,
3/4 κουταλάκι κανέλα,
μισό κοφτό κουταλάκι γαρίφαλλο
3 κουταλιές ποτό καρύδι εάν έχετε η κονιάκ.
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη,
6 φλιτζάνια νερό
λίγο ποτό.
Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά καλά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς δοκιμάζοντας μετά από 1 περίπου ώρα ανάλογα με τον φούρνο βυθίζοντας ένα μαχαίρι να δούμε αν βγεί στεγνό .
Τότε είναι έτοιμη .
Εχουμε ετοιμάσει το σιρόπι κ αφού έχει κρυώσει το ρίχνουμε στην καρυδόπιτα .
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι.
Αφήνουμε να τραβήξει κ να κρυώσει και κόβουμε .
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Βασιλικη ΜπερμπιλαγκαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ