ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ!!!
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ!!!
Μια συνταγή που βρήκα στο διαδίκτυο...!!
Ένα πολύ νόστιμο και αρωματικό υγρό κέικ.....και με ελαφρώς πιο σπογγώδης υφή αφού του λείπει η λιπαρή ουσία και τα αβγά!!!!
Υλικά
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια
2 κούπες ινδοκαρυδο
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κ σ μπέικιν παουντερ
1 κ γ σόδα
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βαθιά ανακατεύουμε το νερό το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
Προσθέτω τη σόδα και ανακατεύω ελαφρώς να αφρισει.
Έχω κοσκονισει το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και το προσθέτω στα υγρά.
Προσθέτω και την καρύδα και ανακατεύω ελαφρώς μέχρι να αποκτήσω ένα χυλό πηχτό.
Στρώνω λαδόκολλα στη βάση ενός ταψιού 30 εκ. και τοποθετώ το κέικ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι.
Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία του και ξεφορμαρω .
Αφαιρώ τη λαδόκολλα.
Αφήνω να κρυώσει και
πασπαλιζω με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ