Ατσμα σε σχήμα πεινιρλί !!!
Ατσμα σε σχήμα πεινιρλί με γαλοπούλα και κασέρι γκούντα !!!
Υλικά Συνταγής
600 γρ. Χλιαρό γάλα,
300 γρ Ηλιέλαιο,
3 κουταλιες της σούπας ζάχαρη,
1,5 κουταλια της σούπας αλάτι,
50 γρ φρέσκια μαγιά η δυο φακελλακια ξερη ,
2 αυγα (ασπράδι μέσα στην ζύμη, και οι κροκοι για επάλειψη από πάνω με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ), Εγώ βάζω γάλα.
1 κιλό + 50-100γρ αλεύρι σκληρο η γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ατσμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Θέλουμε μαλακή ζύμη.
Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε .
Μετά τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικο χαρτί και τα καλύπτουμε με σελοφάν η μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα.
Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος( εγώ βάζω γάλα) ρίχνουμε και ψήνουμε περίπου στους 180-190 αντιστασεις χαμηλα το ταψι μέχρι να ροδίσουν.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αννα ΚασσανδρειαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ