Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Μπριζόλες με πατάτες λουκούμι !!!


 Το μυστικό για να είναι ζουμερές οι μπριζόλες όταν ψήνονται είναι η υγρασία. Να ψήνονται με υγρά, νερό δε βάζω ποτέ.
Ταμπονάρω με χαρτί κουζίνας τις χοιρινές μπριζόλες λαιμού, αλείφω με μουστάρδα, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κ χυμό πορτοκάλι κ από τις δύο πλευρές.

Κόβω σε μπολ τις πατάτες, ρίχνω λάδι ,λεμόνι, χυμό πορτοκάλι, ρίγανη ,θυμάρι , σκόρδο λιωμένο .

Τις βάζω στο ταψί κ ενδιάμεσα οι μπριζόλες μαζί με μια δυο σκελίδες σκόρδο..

Ψήνω στους 180 πάνω κάτω μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα.

Η μουστάρδα μαζί με το πορτοκάλι γλασάρει το φαγητό κ παίρνει ωραίο χρώμα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Μαίρη Ηλιοπούλου