Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Γίγαντες φούρνου γλύκισμα


 
 Το φαγητό μου για σήμερα έγινε σκέτο γλύκισμα !!!! Να γλύφεις και το πιάτο ...μέλι λουκουμάκι !!!

Εβαλα από το βράδυ τους γίγαντες στο νερό αφού τους ξέπλυνα καλά ..Πρεσπών οι γίγαντες .

Το πρωί τους έβρασα τόσο όσο να τρώγονται .

.



Τους άδειασα στο σουρωτήρι και στην ιδια κατσαρόλα να μην λερώνουμε κ πολλά σκεύη .. έβαλα λάδι ,πρόσθεσα 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο με μαχαίρι ..οχι τριμμένο και 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο .

.


Τα σοτάρισα για λίγα λεπτά να μαραθεί το κρεμμύδι και πρόσθεσα 2 ντομάτες φρέσκιες ώριμες ψιλοκομμένες ,1 κοφτή κουταλιά σούπας πελτέ ,πιπέρι ,αλάτι ,εγώ βάζω και 1 κύβο ..προαιρετικά αν δεν σας αρέσει μην βάλετε αλλά δίνει πολύ νοστιμιά .. πρόσθεσα 2 κλωνάρια ψιλοκομμένο σέλινο ,πρόσθεσα μαιντανό 7 κλωνάρια ψιλοκομμένο και επειδή μου αρέσει πάααρα πολύ η γεύση κ η μυρωδιά πρόσθεσα και 5 φυλλαράκια ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο --απίθανος είναι πάντως ... επίσης έβαλα και λίγη ζάχαρη για την ξυνίλα της ντομάτας .

Εριξα 1 κ μισό ποτήρι νερού νερό και τα άφησα περίπου 15 λεπτά να βράσουν .

Άδειασα τους γίγαντες στο ταψάκι που θα τους ψήσω ...έριξα από πάνω την σάλτσα ,τους κούνησα πέρα δώθε με το ταψί και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά από την στιγμή που αρχίσανε να κοχλάζουν .

Αν χρειαστεί προσθέστε οπως ψήνονται λίγο νεράκι τους θέλουμε με σαλτσούλα να τους φάμε με ψωμάκι και φέτα !!! Εγιναν τι να σας πω γλύκισμα σκέτο !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!