Κοχύλια γεμιστά με κιμά τυρί και σάλτσα ντομάτας!!!
Υλικά
2 πακέτα κοχύλια μεγάλα( 2 Χ 250 γρ)
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ελιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί Αλάτι πιπέρι παπρικα
2 μπαχάρια
Λίγη κανέλα
2 ντομάτες στον τρίφτη
Λίγη ζαχαριτσα
1κ.σ Πελτέ ντομάτας
.
Για την σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ποτ χυμό ντομάτας
Λάδι αλάτι πιπερι πάπρικα Λίγη ζαχαριτσα λίγο βασιλικό
.
Τσιγαριζω το κρεμμύδι νε το σκόρδο μετά προσθέτω τις ντομάτες αλάτι πιπέρι πάπρικα την ζάχαρη τον χυμό ντομάτας τον βασιλικό και λίγο νερό ζεστό και σιγοβραζω μέχρι να δέσει.
Φτιάχνω τον κιμά.
Σε λίγο λάδι βάζω τον κιμά και τον πιέζω με το πιρούνι να τσιγαριστεί καλά και να σπάσει προσθέτω το κρεμμύδι το σκόρδο και συνεχίζω το τσιγαρισμα προσθέτω και την πιπεριά και αφού μαραθεί ριχνω τις ντομάτες την ζάχαρη και το κρασί.
Αφήνω να εξατμιστεί προσθέτω τον πελτέ αλάτι πιπέρι την πάπρικα τα μπαχάρια την κανέλα λίγο νερό και αφήνω 30 ώρα περίπου να βράσει και να μείνει με το λάδι του .
Αφήνω λίγο να κρυώσει.
Βράζω τα κοχύλια 2-3 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία τους.
Τα κρυώνω αμέσως με κρύο νερό.
Σε ένα ταψακι βάζω λίγο λάδι βάζω τα κοχύλια που τα έχω γεμίσει με τον κιμά Ρίχνω την σάλτσα ντομάτας να φτάνει μέχρι την μέση σκεπάζω με λαδόκολλα και αλουμινοχαρτο και ψήνω στον αέρα στους 180 βαθμούς 20-25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας !
Μετά ξεσκεπαζω ρίχνω Λίγη γκουντα τριμμένη και αφήνω μέχρι να λιωσει!!!!Καλή όρεξη!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ