Σημερινό ..Υγιεινή σαρδελίτσα ξεκοκαλισμένη ρολάκια με λαδολέμονο κ ρίγανη αφρός !!!! Δοκιμάστε την και έτσι ..Την τρώνε κ τα παιδάκια !!!!
Υλικά
1 κιλό σαρδέλες ..μπορείτε κ γάβρο
Λεμόνι
Λάδι
Αλάτι -πιπέρι -ρίγανη !
Ταψάκι ..χρησιμοποίησα τις ταρτιέρας το αντικολλητικό κ χώρεσε ακριβώς 1 κιλό .
Κόβουμε τα κεφάλια από το ψάρι και μαζί βγαίνουν κ τα εντόσθια .
Το γυρίζω στο πλάι και με το χέρι το πατάω κκαι ανοίγει .
Τραβώ την αρχή από το κόκκαλο και βγαίνει μέχρι κάτω μαζί κ η ουρά πολύ εύκολα .
Το ξεπλένω το τινάζω από τα νερά και το τυλίγω ρολό .
Τοποθετώ στην σειρά στο ταψί το ένα ρολάκι δίπλα από το άλλο .
.
Αυτό το κάνουμε μέχρι να τελειώσουν ολα τα ψαράκια .
Ρίχνω από πάνω λαδάκι αλάτι ρίγανη και λιγότερο από μισό ποτήρι νερό .
'Κουνάω το ταψάκι πέρα δώθε λίγο και ψήνω 180 βαθμούς για περίπου 30 με 35 λεπτά προθερμασμένο φούρνο !
.
Σερβίρουμε με χόρτα με μπρόκολο κουνουπίδι μαρουλοσαλάτα ή ντοματοσαλάτα !!!
Αν σας αρέσει προσθέστε κ λίγες ροδελίτσες σκόρδο .
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ