Τούρτα Οreo !!!!!!!!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γ.οχ κοσκινισμενο μαζι με 2 κ γ μπέικιν
2κ.γ κακάο
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρισουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν.
Με μια σπάτουλα ανακατέυω απαλά.
Ψηνω σε μια φόρμα τσέρκι 26 εκ που έχω στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Αφηνω να κρυώσει καλά ( Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μερα) και κόβω σε 2 δίσκους!
Σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
2 κ σ κακάο
Βράζω 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φλ μπισκοτα ορεο τριμμενα
Χτυπάω στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί προσθέτω το ζαχαρούχο και συνεχίζω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Προσθέτω τα μπισκοτα και ανακατευω απαλα!
Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Για την γκαναζ
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ κρέμα γάλακτος
1κ γ βουτυρο
Συναρμολόγηση
Βάζω στην φόρμα το ένα παντεσπάνι σιροπιάζω βάζω κρέμα βάζω το άλλο παντεσπάνι σιροπιάζω την υπόλοιπη κρέμα (Κρατώντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαινα) και βάζω 1 ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζω την γκαναζ
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζω όλα τα υλικά και ανακατέυω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφηνω λίγο να κρυώσει.
Μετά ανοίγω την φόρμα καλύπτω με την κρέμα που είχα κρατήσει τα πλαινα καλυπτω με τριμμένο μπισκότο ρίχνω την γκαναζ και στολιζω με μπισκοτα και ροζετες από την υπόλοιπη γκαναζ που την έχω βάλει λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθει!!!!!
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ