Κερασο-βερυκοκόπιτα. Λαχταριστή συνοδεία για τον πρωινό η τον απογευματινό καφέ. Γίνεται πανεύκολα και χωρίς μίξερ!!!
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
2 βανιλιες
3/4 κουπας τσαγιού ηλιέλαιο
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 Μπεκιν πάουντερ
Ελάχιστο αλάτι
1/2 κουπα τσαγιού γάλα
Αλεύρι γοχ περίπου 1/2 κιλο
20 κεράσια κομμένα στην μέση
10 βερίκοκα κομμένα στα 4
Μαρμελάδα βερίκοκο για λάμψη μετά το ψήσιμο.
Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα ζάχαρη με ηλιέλαιο και αλάτι.
Προσθέτουμε τις βανιλιες και χτυπημένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι κοσκινισμενο και το Μπεκιν και επιδιώκουμε να έχουμε μια ζύμη λίγο πιο σφικτή από αυτή του κέικ.
Κάτι ανάμεσα από κέικ και μπισκότο.
Τοποθετούμε σε βουτηρωμενο και αλευρωμένο ταψάκι ισιωνουμε την επιφάνεια και τοποθετούμε διάσπαρτα τα κομμένα φρούτα πιέζοντας τα λίγο προς τα κάτω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 μέχρι να ροδισει.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο με πινέλο περνάνε το κέικ με μαρμελάδα βερίκοκο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα ΤζαννατουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ