Ελαφρύ γλυκάκι με φρυγανιές και άρωμα κανέλας!!!
Υλικά για ένα τετράγωνο πυρέξ 24×24 εκ
12 φρυγανιές
Για το σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
Τα βράζω 6-7 λεπτά από το σημείο βρασμού και το αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα
500 ml γάλα
4 κ.σ κορν φλάουερ
3 αυγά
1 βανίλια
1κ.γ κανέλα σκόνη
1 κ.σ βούτυρο
3/4 φλ ζάχαρη
Για την διακόσμηση
300 ml φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
Κανέλα
Αμύγδαλο λευκό τριμμένο!
Εκτέλεση
Χτυπάω την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί και την βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Σε ένα πυρέξ στρώνω τις φρυγανιές διπλή σειρά τις σιροπιάζω με το κρύο σιρόπι και τις αφήνω να τραβήξουν.
Ετοιμάζω την κρέμα. Χτυπαω τα αυγά με την ζάχαρη την βανίλια το κορν φλάουερ και την κανέλα να ομογενοποιηθούν και αφήνω στην άκρη.Ζεσταινω το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί Ρίχνω το μισό στο μείγμα των αυγών ανακατέυω καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και μετά το αδειαζω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.Κατεβαζω από την φωτιά και πρόσθετω το βουτηρο ανακατεύοντας μεχρι να λιώσει.Σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει. Μετά στρώνω την κρέμα επάνω από τις φρυγανιές κάνω ροζετες με την σαντιγί και διακοσμω με κανέλα και το αμύγδαλο!!! Βάζω στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ