Τέλειο κέικ σοκολάτας που με το σιρόπι γίνεται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!
Υλικά:Τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι.
5 αυγά
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
400 γραμ.αλεύρι φαριναπ
100 γραμ.κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν να ασπρίσουν να στέκεται το μίγμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα,το σπορέλαιο!
Τέλος σιγά σιγά αλεύρι,κακάο,βανίλια εναλλάξ.
Βουτυρώνουμε και βάζουμε κακάο κάτω και πλάγια στο ταψί μας(νουμ.28).
Τοποθετούμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα αναμμένο και 10 λεπτά σβησμένο τον φούρνο.
Σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας ή 50 γραμ.
κουβερτούρα!
Βράζουμε το νερό την ζάχαρη και την φλούδα για 6 λεπτά το κατεβάζουμε και προσθέτουμε τις σταγόνες ή την κουβερτούρα και αφήνουμε να λιώσουν.
Σιροπιάζουμε καυτό κέικ κρύο σιρόπι!
Γλάσσο:200 γραμ.κουβερτούρα με 200 γραμ.κρέμα γάλακτος.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύουμε να γίνει λεία
την κατεβάζουμε προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο ανακατεύουμε και περιχύνουμε το κεικ!
Καλή επιτυχία!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ελενη Τσιουκανη ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !!!