Αν σας περίσσεψαν μαγειρεμένα ρεβίθια φτιάξτε καταπληκτικούς πολύ νόστιμους ρεβιθοκεφτέδες !!! Πήγα στην μαμά μου και μόλις τους είχε φτιάξει κ μοσχομύριζε ο τόπος άσε την νοστιμιά !!! Δοκίμασα ξετρελάθηκα κ τις ζήτησα την συνταγή ... !!!!
Βάζουμε στο μούλτι 1 κρεμμύδι και 3 σκελίδες σκόρδο και τα πολτοποιούμε .
Προσθέτουμε και τα μαγειρεμένα ρεβίθια χωρίς καθόλου ζουμιά και πολτοποιούμε όλα μαζί .
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε ότι μας αρέσει από μυρωδικό ..πχ η μαμά μου έβαλε ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο στους μισούς κ ρίγανη στους υπόλοιπους .. με την ρίγανη μου αρέσανε πιο πολύ !!
Δοκιμάζουμε κ προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζετε κ πιπέρι και σιγά σιγά προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να στέκετε το μείγμα στο κουτάλι .
.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι παίρνουμε μία κουταλιά κάθε φορά την τοποθετούμε στο ζεστό προς καυτό λάδι τηγανίζουμε από την μία πλευρά και γυρίζουμε κ από την άλλη .
Γίνονται λεπτοί αφράτοι κ τραγανοί πραγματικά απίστευτοι ..Πολύ απλοί κ πάρα πολλοί ωραίοι !!!
*Προσθέτουμε μου είπε οτι μας αρέσει μέσα πχ μαϊντανό ..φέτα .. αλλά όπως σας τους λέω αφού τους δοκίμασα δεν χρειάζεται τίποτα άλλο !
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !