Ζαμπονοτυροπιτάκια!!!Είναι πολύ αφράτα και μαλακά!!
Υλικά!
1 φλ ηλιέλαιο
1 φλ γάλα χλιαρό
1 φακ μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ γ αλατι
1 αυγό ολοκληρο + 1 ασπράδι
4 -4 5 φλ αλέυρι γ.ο.χ
Για την γέμιση
Αλαντικα της αρεσκείας σας εγώ έβαλα γαλοπούλα τυρί γκουντα τριμμένη και κέτσαπ.
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζω το λάδι με το γάλα το αυγό το ασπράδι την ζάχαρη και την μαγια και ανακατέυω καλά μετά προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνω μεχρι να εχω ένα ελαστικό ζυμαράκι.
Αφήνω σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μιση ωρίτσα να ξεκουραστεί.
Μετά χωρίζω την ζύμη σε 5 μπαλάκια.
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια στρογγυλό.
Το κοβω σε 8 τριγωνα.
Βαζω σε κάθε τριγωνο κέτσαπ κάτω τυρί τριμμένο και την γαλοπούλα τυλίγω από το πιο φαρδύ μέρος στο στενό.
Ετσι κανω για ολα τα μπαλακια.
Η δοση βγαζει 40 τεμ.
Τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα τα περναω με κροκο αυγου που τον αραιωσα με λιγο γάλα και ψήνω στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!!
Εκτέλέση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ