Τέλεια τραγανά αφράτα ψωμιά!!!!
Υλικά:
600 γρ αλεύρι για ψωμί,
370 ml χλιαρό νερό,
25 γρ μαγιά νωπή,
1 κ.σ.ζαχαρη,
30 ml ελαιόλαδο,
1 και 1/2 κ.γ αλάτι!!
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην λεκανιτσα το αλεύρι και ανοίγουμε λακουβιτσα!
Ρίχνουμε το αλάτι πάνω στο αλεύρι!
Μέσα στην λακουβιτσα ρίχνουμε την μαγιά και την ζάχαρη!
Προσθέτουμε το νερό σιγα-σιγα και ανακατεύουμε την μαγιά να λιώσει με ξύλινη κουτάλα!
Ρίχνουμε και το λάδι!
Ζυμωνουμε σε ζύμη αφρατη,λεία!
Λαδωνουμε ένα μπολ με 1 κ.σ.ελαιολαδο και βάζουμε την ζύμη μέσα!
Την αλείφουμε με 1 κ.σ.ελαιολαδο!
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα!
Συνεχίζουμε βάζουμε την ζύμη απαλά πάνω στον πάγκο!
Την κόβουμε σε 3 ίσα κομμάτια!
Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπάλες και τα βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τις σκεπάζουμε για 20 λεπτά!
Στην συνέχεια κάθε μπάλα την βάζουμε στον πάγκο και με λαδωμένα χέρια ελαφρώς την ανοίγουμε ένα φύλλο ίσα με ένα πιάτο κανονικό!
Από την άκρη του φύλλο το κλείνουμε ρολαροντας το!
Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά!
Τέλος τα αλείφουμε απαλά με το πινέλο με νερό!
Με το μαχαίρι απαλά κάνουμε σχισμές και ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι στο καθένα!
Τα ψήνουμε στους 180 β προθ. αντισ. μεσαια σχάρα μέχρι να κοκκινίσουν!
Εμένα μου πήραν 30 λεπτά οπότε ανάλογα τον φούρνο του καθενα.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!