Για τον τραχανά:
Πέντε λίτρα γάλα πρόβειο.
Λενε οτι το γαλα την ανοιξη ειναι πιο παχυ και νοστιμο λογω τη πλούσιας βλάστησης...Γι αυτο το προτιμήσαμε τωρα!!!!!
Το αφησα πεντε μέρες να ξυνήσει σκεπασμένο με πετσετούλα.
Ανακατεύω με κουταλα ξυλινη κάθε μέρα.
Την πεμπτη ημέρα το γυρίζω σε μεγάλη λεκάνη και ρίχνω μία χούφτα όχι γεμάτη αλάτι ψιλό και πεντέμισι πακέτα αλεύρι λευκό.το ενα πακέτο κίτρινο.
Και ζυμώνω .
. Η ζύμη λίγο πιό σκληρή από του ψωμιού.
Στρώνω τραπεζομαντηλάκια καθαρά .στο κρεββάτι και στο τραπεζι πριν το τραπεζομάντηλο βάζω νάυλον προσοχή στο στρώμα.
Κόβω σε μεγάλες μπουκιές.αύριο θα τις κοψω σε μικρότερες μόλις πάρουν λίγο.και καιρού επιτρέποντος μεθαύριο θα τον τρίψω,θα βοηθήσει ο ανεμιστήρας στο στεγνωμα!!!!!
Σείτες κατεβασμένες για τα έντομα!!!!.
Αντε και του χρόνου με υγιεία!!!!!!!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαιρη Καπνιση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!