Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Ένα απίστευτο κεΐκ με κρέμα πατισερι που λιώνει στο στόμα !!!

Ένα απίστευτο κεΐκ με κρέμα πατισερι  που λιώνει στο στόμα !!!

ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
180γρ  ζάχαρη
150γρ  σπορέλαιο
100γρ γιαούρτι στραγγιστό
240γρ  αλεύρι
40γρ κακαο
8γρ  μπεϊκιν παουντερ
2γρ σόδα
Βανίλια Λίγο αλάτι


ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
300μλ γάλα
1 αυγό
80γρ ζάχαρη
30γρ κορν φλάουρ
25γρ βούτυρο
Βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε τη κρέμα. Απλά ανακατευουμε όλα τα υλικά και βράζουμε σε μία κατσαρόλα μέχρι να πήξει.  

Την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.

Την βάζουμε στο κορνέ και αφήνουμε στην άκρη..
Χτυπαμε αυγά με ζάχαρη όχι πολύ.

Προσθέτουμε με τη σειρά ολα τα υπόλοιπα υλικά.

Αδειάζουμε το  μείγμα  του κεΐκ σε μία  φόρμα 28 εκατ. Και  μετά περνουμε κορνε με κρέμα και γεμίζουμε  την  ζύμη με κρέμα.

Λίγο βουλιάζουμε το κορνέ μέσα στη ζύμη και  κάνουμε  διαγώνια  γραμμές
Κρεμα πρέπει να την αδειάσετε  όλη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Olha Pazyuk ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!