Ένα απίστευτο κεΐκ με κρέμα πατισερι που λιώνει στο στόμα !!!
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
180γρ ζάχαρη
150γρ σπορέλαιο
100γρ γιαούρτι στραγγιστό
240γρ αλεύρι
40γρ κακαο
8γρ μπεϊκιν παουντερ
2γρ σόδα
Βανίλια Λίγο αλάτι
ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
300μλ γάλα
1 αυγό
80γρ ζάχαρη
30γρ κορν φλάουρ
25γρ βούτυρο
Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε τη κρέμα. Απλά ανακατευουμε όλα τα υλικά και βράζουμε σε μία κατσαρόλα μέχρι να πήξει.
Την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Την βάζουμε στο κορνέ και αφήνουμε στην άκρη..
Χτυπαμε αυγά με ζάχαρη όχι πολύ.
Προσθέτουμε με τη σειρά ολα τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα του κεΐκ σε μία φόρμα 28 εκατ. Και μετά περνουμε κορνε με κρέμα και γεμίζουμε την ζύμη με κρέμα.
Λίγο βουλιάζουμε το κορνέ μέσα στη ζύμη και κάνουμε διαγώνια γραμμές
Κρεμα πρέπει να την αδειάσετε όλη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Olha Pazyuk ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!