Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Ψωμάκι στο τσακ μπαμ χωρίς ζύμωμα τέλειοοοο !!!!

 .


 Εφτιαξα ...Ισως το πιο ωραίο εύκολο γρήγορο σπιτικό ξεκούραστο τραγανό έξω αφράτο μέσα ψωμάκι !!! Το κόβεις το δαγκώνεις κ ακούς εκείνο το κραααατς κ μέσα είναι αφρός !!!!

Υλικά

500 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο

1 κουτ γλυκού αλάτι

360 ml νερό ελαφρώς ζεστό 

1 φακελάκι μαγιά 

.



Βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σε μπολ .

Κρατάμε λίγο από το νερό κ διαλύουμε καλά την μαγιά .

Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι 

Αμέσως μετά ρίχνουμε το νερό το σκέτο κ μετά το νερό με την διαλυμένη μαγιά.

Ανακατεύουμε μόνο με μία μαρίζ .

Το σκεπάζοουμε με νάυλον μεμβράνη κ το αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει .

Αλλος τρόπος  που κάνω κι εγώ ανάβω λίγο τον φούρνο να ζεσταθεί ελαφρώς κλείνω κ το αφήνω μέσα μία ώρα .

Μετά την μία ώρα ρίχνω λίγο αλεύρι στον πάγκο κ αδειάζω την ζύμη .

Αρχίζω κ κάνω διπλώματα .

Δεξιά αριστερά μία από δώ μία από κεί απλά  διπλώματα  .

Εχουμε προθερμανει τον φούρνο 240 βαθμούς.

Το φτιάχνουμε μία σαν μπαλίτσα κ στο βάζουμε ΄στην  γάστρα η ταψί σκεπαστό ..

Του κάνουμε με το μαχαίρι δυό τρεις χαρακιές .

Προσοχή εδω ...Αν το βάλετε σε γάστρα θέλει  ψήσιμο  στους 240 αέρα για 45 λεπτά ακριβώς  .

Αν το βάλετε σε ταψάκι  180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα .

Και έτοιμο... !!!!Απολαύστε το κ θα το φτιάχνετε συνέχεια !!!


Τα χόρτα για να γίνουν με ωραίο χρώμα πράσινο  θα βάζετε νερό αλάτι ως συνήθως μόλις  αρχίσει να βράζει τα ρίχνουμε μέσα κ δεν τα σκεπάζουμε ποτέ για να μας γίνουν καταπράσινα !!!

Συνταγή από κ Σάββα Μπούμπουρα ..Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!

.