Ραβανί το αγαπημένο κι εύκολο !!!
Ρεβανί η Ραβανί !!! Όπως και να το πεις δεν έχει καμία σημασία αρκεί...Να έχει μεγάλη ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα ιδιου μεγεθους,
μισο ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι γιαούρτι στραγγιστο ,
1ποτηρι λάδι ελαφρύ,
450 γρ σιμιγδάλι χοντρό
1 φακελακι μπεικιν,
1 βανιλια,
1 κ.γ.ξυσμα λεμονιου!!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!
Ριχνουμε εναλλάξ το λάδι με το γιαούρτι!
Τελος ριχνουμε το σιμιγδαλι,το μπεικιν,την βανιλια,το/ξυσμα!
Βουτυρωνουμε το ταψι μας και ριχνουμε το μείγμα!
Ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 35 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει ελαφρώς!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!
Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο!
Το αφηνουμε να λιωσει μονο του!
Σιροπιαζουμε με κουταλα σιγα-σιγα!Δηλαδη απορροφει και συνεχιζουμε!
Το ποτήρι υλικών(200ml)!
Τα υλικά όλα σε θερμοκρασία δωματίου!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!