Σήμερα πεθύμησα φαγητό της μανούλας ... Η συνταγή όπως το φτιάχνει κ γλείφουμε κ το πιάτο !!! Γιουβαρλάκια λοιπόν με ...πηχτή σάλτσα αυγολέμονο όπως το λέει !!! Τέλειο !!!!
Υλικά
500 γραμ.κιμά μοσχάρι
1 αυγό
7 κλωνιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλατοπίπερο
λίγα φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο φρέσκο -προαιρετικά-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ψιλοτριμένο καρότο
2 κουταλιές σούπας λάδι για μέσα στην ζύμη του κιμά
3 κουταλιές της σούπας νερό για μέσα στην ζύμη του κιμά
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα.
αλεύρι
Για την κατσαρόλα μέσα
2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
Κρέμα
2 αυγά ολόκληρα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια
.
Τι κάνουμε
Βάζουμε τον κιμά με όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά.
Τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και σε κατσαρόλα βάζουμε 6 ποτήρια του νερού νερό τα κομμένα καρότα αλάτι πιπέρι λίγο λάδι.
Τα αφήνουμε να αρχίσουν να βράζουν και πλάθουμε μπαλίτσες τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνουμε τα τινάζουμε καλά από το περιττό αλεύρι και τα τοποθετούμε στην σειρά στην κατσαρόλα.
.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο ζουμί .
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με έναν τρόπο που θα σας πω πολύ εύκολο και με επιτυχία πάντα δεν κόβει ποτέ μα ποτέ το αυγό.
.
Βάζουμε στο μούλτι ή στο μίξερ τον χυμό λεμονιών τα 2 αυγά ολόκληρα και 1 γενναία κουταλιά αλεύρι σούπας ή 2 κουταλιές κοφτές τα χτυπάμε 2 λεπτά και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα Σηκώνουμε την κατσαρόλα από τα χερούλια της και την κουνάμε δεξιά αριστερά 1 λεπτό την ακουμπάμε στο ζεστό μάτι που μαγειρεύομαι κοχλάζει δυό τρείς φορές κι έτοιμο το ωραίο φαγάκι μας θέλουμε σάλτσα πηχτή και δεμένη.Καλή όρεξη !!!
* Για να δώσετε διαφορετική γεύση μπορείτε να παραλείψετε το αυγολέμονο και να προσθέσετε στο φαγητό φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες ή κον κασέ.
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε κ λίγες πατάτες κομμένες καρέ μαζί με τα καρότα !!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!