Τα ωραιότερα,τα γευστικότερα,τα ποιο αφράτα απλά τέλεια πολλάααα τυροπιτάκια με ένα μυστικό έκπληξη μόλις τα τελείωσα !!!
Υλικά ζύμης:
200 ml γάλα φρέσκο χλιαρό,
50 γρ μαγιά νωπή,
1 κ.σ.ζαχαρη,
900 γρ αλεύρι,
1 κ.γ.αλατι,
70 ml λάδι ελαφρύ,
300 ml ζεστό νερό
250 γρ μαργαρίνη!
Βάζουμε πρώτα την μαργαρίνη στην κατάψυξη!
Στην συνέχεια βάζουμε στο μπολ το γάλα,την ζάχαρη και την μαγιά τα ανακατεύουμε και το σκεπάζουμε για 15 λεπτά!
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε μέσα τα 500 γρ αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε!
Ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά ανακατεύουμε!
Συνεχίζουμε ρίχνουμε το νερό,τα 40 ml λάδι και ανακατεύουμε!
Τελειώνουμε ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και τέλος το υπόλοιπο λάδι!
Ζυμωνουμε την ζύμη καλά μέχρι να γίνει λεία!
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα!
Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη στον αλευωμενο πάγκο και την ανοίγουμε ένα φύλλο!
Βγάζουμε από την κατάψυξη την μαργαρίνη και με τον τρίφτη την τρίβουμε σε όλο το φύλλο!
Αυτό το φύλλο τα φτιάχνουμε ρόλο και στην συνέχεια το κόβουμε σε 5 κομμάτια!
Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε φύλλα ,τα κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια βάζουμε φέτα και τα κλείνουμε!
Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί!
Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτα!
Τέλος χτυπάμε κρόκο αυγού με λίγο γάλα τα αλοιφουμε ρίχνουμε και σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 25 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!
Έφτιαξα 60 κομμάτια!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!