Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Μπιφτέκια αφρόοοος ..τα ωραιότερα !!!!


 
Από τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια που θα έχετε φάει !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!

ΥΛΙΚΑ

500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο 

500 γραμ κιμά χοιρινό 

1 κρεμμύδι 

1 σκελίδα σκόρδο

1σκόρδο 

Λίγο ελαιόλαδο

1 πιπεριά κόκκινη 

Μισή ντομάτα κομμένη σε κομματάκια 

 3 κουτ σούπας βρώμη ή λίγο ψωμί ή φρυγανιά εγώ βάζω βρώμη

Αλάτι πιπέρι πάπρικα 

προαιρετικά μαιντανό ψιλοκομμένο ή δυόσμο 

.


.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βάζουμε σε μπολ τον ανάμεικτο κιμά.

Βάζουμε στο μούλτι το κρεμμύδι κομμένο το σκόρδο και την πιπεριά και αλέθουμε .

Προσθέτουμε την ντομάτα το αυγό την βρώμη αλάτι πιπέρι πάπρικα κ λίγο λάδι τα αλέθουμε ξανά και αδειάζουμε το μείγμα στο κιμά .

Κάνουμε πάρα πολύ καλό ζύμωμα .

Ανακατεύουμε πολύ καλά βάζουμε λαδάκι επάλειψη στο ταψάκι και τα πλάθουμε φουσκωτά όσο είναι η χούφτα μας μέγεθος .

Τα τοποθετούμε στο ταψί και ρίχνουμε ελάχιστο λαδάκι από πάνω ή τα ψεκάζουμε με λίγο λάδι.

Ο φούρνος προθερμασμένος στους 250 βαθμούς .

 Οταν θα τα ψήνουμε θα τα αφήσουμε να αρπάξουν χρώμα από πάνω κ θα τα γυρίσουμε οταν έχουν ψηθεί κανονικά .

.

 .


.

Μετά τα γυρνάμε κ τα ψήνουμε άλλα 3 λεπτά να πάρουν χρώμα μόνο διότι είναι ήδη ψημένα .

Παίζει πολύ ρόλο το ψήσιμο.

Αν θέλετε να βάλετε δυόσμο ή μαιντανό θα τα βάλετε όταν ζυμώμετε ψιλοκομμένα . 

Φτιάξτε τα κ θα με θυμηθείτε αφρός ζουμερά γευστικά !!!!

Συνόδευσα με πατάτες τηγανιτές κ ανάμεικτη σαλάτα λάχανο .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .