Από τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια που θα έχετε φάει !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
500 γραμ κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1σκόρδο
Λίγο ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη
Μισή ντομάτα κομμένη σε κομματάκια
3 κουτ σούπας βρώμη ή λίγο ψωμί ή φρυγανιά εγώ βάζω βρώμη
Αλάτι πιπέρι πάπρικα
προαιρετικά μαιντανό ψιλοκομμένο ή δυόσμο
.
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ τον ανάμεικτο κιμά.
Βάζουμε στο μούλτι το κρεμμύδι κομμένο το σκόρδο και την πιπεριά και αλέθουμε .
Προσθέτουμε την ντομάτα το αυγό την βρώμη αλάτι πιπέρι πάπρικα κ λίγο λάδι τα αλέθουμε ξανά και αδειάζουμε το μείγμα στο κιμά .
Κάνουμε πάρα πολύ καλό ζύμωμα .
Ανακατεύουμε πολύ καλά βάζουμε λαδάκι επάλειψη στο ταψάκι και τα πλάθουμε φουσκωτά όσο είναι η χούφτα μας μέγεθος .
Τα τοποθετούμε στο ταψί και ρίχνουμε ελάχιστο λαδάκι από πάνω ή τα ψεκάζουμε με λίγο λάδι.
Ο φούρνος προθερμασμένος στους 250 βαθμούς .
Οταν θα τα ψήνουμε θα τα αφήσουμε να αρπάξουν χρώμα από πάνω κ θα τα γυρίσουμε οταν έχουν ψηθεί κανονικά .
.
.
.
Μετά τα γυρνάμε κ τα ψήνουμε άλλα 3 λεπτά να πάρουν χρώμα μόνο διότι είναι ήδη ψημένα .
Παίζει πολύ ρόλο το ψήσιμο.
Αν θέλετε να βάλετε δυόσμο ή μαιντανό θα τα βάλετε όταν ζυμώμετε ψιλοκομμένα .
Φτιάξτε τα κ θα με θυμηθείτε αφρός ζουμερά γευστικά !!!!
Συνόδευσα με πατάτες τηγανιτές κ ανάμεικτη σαλάτα λάχανο .