ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ Τούρτα Σοκολάτας ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ (Επαγγελματική Συνταγή) !!!
Υλικά:
-170 γρ. νερό
-180 γρ. χυμός πορτοκαλιού
-85 γρ. ηλιέλαιο
-200 γρ. ζάχαρη
-245 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-1/2 κ.γ. σόδα
-1 πρέζα αλάτι
-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-1 κ.γ. ξίδι λευκό
-2 κ.σ. κακάο
-400 γρ. κουβερτούρα
-200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό, το ξίδι, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Λαδώνουμε ένα τσέρκι 20 εκ. και στραγγίζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 για περίπου 45'-50'.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.
Βράζουμε το ρόφημα αμυγδάλου, το ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το κέικ σε 3 κομμάτια και το βάζουμε σε ένα τσέρκι 20 εκ. απλώνοντας γκανάζ σε κάθε στρώση.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη γκανάζ.
Αφήνουμε 30' να πάρει θερμοκρασία δωματίου και κόβουμε σε κομμάτια.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/d9U7cdpHXXc?si=GfGTR1Z91mXoXKFa