Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Cinnamon rolls γευστικά αφράτα !!!

 Αφράτα,γευστικά Cinnamon rolls !!!
Ζύμη:
1 κούπα γάλα
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 1/4 κουταλάκια γλυκού ξερή μαγιά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 1/2 - 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γέμιση:
1/4 κούπας βούτυρο με θερμοκρασία δωματίου (αρκετά μαλακό)
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1/2- 1 κουταλιά κανέλα
Γλάσο:
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές σούπας νερό
1 κάψουλα βανιλλίνης
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα και τις 3 κουταλιές βούτυρο μέχρι να μέχρι να λιώσει το βούτυρο, αλλά να μην πάρει βράση. Το αφήνουμε λίγο άκρη να πέσει η θερμοκρασία λίγο. Θα πρέπει να είναι ζεστό- χλιαρό, αλλά όχι καυτό, γιατί θα σκοτώσει τους μύκητες της μαγιάς και δεν θα φουσκώσει η ζύμη μας.
Μεταφέρουμε το μείγμα με το γάλα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίζουμε με την μαγιά. Το αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.

.


.


Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο, ανακατεύοντας με μια κουτάλα ή με το χέρι μας. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία, απαλή, εύπλαστη ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια (4- 5 λεπτά). Ίσως χρειαστεί λιγότερο από 3 κούπες αλεύρι. Καλύπτουμε το μπολ που έχουμε το ζυμάρι μας με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί περίπου σε όγκο.
Χρησιμοποιώντας 2 λαδόκολλες και με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας σε λεπτό φύλλο (0,5 εκ.) σε ορθογώνιο σχήμα όσο μπορούμε. Αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε παντού με το μείγμα ζάχαρης κανέλας.
Τυλίγουμε σφιχτά, ξεκινώντας από την μεγαλύτερη πλευρά του φύλλου. Κόβουμε με ένα μαχαίρι ρολάκια πάχους 2,5 - 3 εκ..
Τοποθετούμε τα ρολά μας σε καλά βουτυρωμένο σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο με μια απόσταση μεταξύ τους. Καλύπτουμε το σκεύος με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν όσο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε τα ρολά μας για 25- 30 λεπτά και να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μερικά λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη με την βανιλλίνη και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το νερό, ανακατεύοντας για να σχηματιστεί το γλάσο. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να έχουμε ένα ρευστό γλάσο, αλλά όχι πολύ αραιό. Αν μας βγει πολύ αραιό προσθέτουμε ζάχαρη άχνη στο μείγμα.
Τέλος περιχύνουμε τα ρολά μας με το γλάσο και είμαστε έτοιμοι να τα σερβίρουμε.

 Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!