Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες!!!😋


Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες!!!😋

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1k.g.μοσχάρι(ποντίκι)το έκοψα σε φέτες και το πασπάλισα με λίγο αλεύρι.

Σοτάρω σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και 1κ.σ.αγνό βούτυρο.

Αφού ροδίσει το σκεπάζω με νερό,χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει. 

Σε άλλη κατσαρόλα βάζω λίγο ηλιέλαιο να κάψει και μετά λιγο νεράκι και 3 μελιτζάνες κομμένες στη μέση .

Τις τσιγαρίζω δύο δύο σκεπασμένες.

Τις βγάζω και ρίχνω λιγο ελαιόλαδο, 2σκ.σκόρδο ολόκληρες,1κ.γ.μπαχάρι τριμμένο, 1κ.σ.πελτέ,1κ.σ.ζάχαρη και 1 κονσέρβα κονκασε ντοματακια.

Ανακατευω για 1-2 λεπτά,αλάτι πιπέρι,2-3 δαφνόφυλλα,2-3 γαρύφαλλα και 1φλυτζανα ζωμό από το κρέας. 

Αφού πάρει μια βράση προσθέτω το κρέας και μετά από 5 λεπτά τις μελιτζάνες κι όσο ζωμό επιπλέον χρειαστεί. 

Μαγειρεύω για 20 λεπτά περίπου. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ελινα Σκλαβου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!