Είναι τα πιο αφράτα ψωμάκια!!Γίνονται αμέσως και είναι χωρίς ζύμωμα!!!!
Αφράτα ψωμάκια !!!
Υλικά
✔️500 γρ σκληρό αλεύρι
✔️340 γρ χλιαρό νερό
✔️7 γρ ξερή μαγιά
✔️1 κγ αλάτι
✔️2 κσ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1️⃣ Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό,το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι και τη μαγιά.
Με μια κουτάλα ανακατεύουμε καλά να υγρανθεί το αλεύρι.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα για 45 λεπτά να φουσκώσει.
2️⃣ Στα 45 λεπτά θα δούμε πως το μείγμα έχει φουσκώσει καλά.
Βγάζουμε τη μεμβράνη,ρίχνουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και ανακατεύουμε το μείγμα,κάνουμε διπλώματα δηλαδή από μέσα προς τα έξω.Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά ακόμα.
3️⃣ Τώρα έχει φουσκώσει κι άλλο το μείγμα και είναι σαν χυλός Παίρνουμε και το ξεφουσκώνουμε με λαδωμένα χέρια.
4️⃣ Στο μεγάλο ταψί της κουζίνας μας απλώνουμε μια το λαδόκολα,πασπαλίζουμε αλεύρι.
Με 2 κουταλιά της σούπας παίρνουμε μείγμα και το ρίχνουμε στο λαδωμένο ταψί,θα κάνουμε 8 ψωμάκια
5️⃣ Πασπαλίζουμε αλεύρι και ψήνουμε αμέσως στους 200 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αέρα για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα .
Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog ΜPAXARI & KANELA !