Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024

Αφράτα ρολάκια κανέλας!!!

Αφράτα ρολάκια κανέλας!!!Φτιάξτε τα εύκολα και γρήγορα!!!Με το ίδιο ζυμαράκι κάνουμε και αλμύρα ρολάκια με σάλτσα ζαμπόν κασέρι...!!!

Ρολάκια κανέλας (Cinnamon rolls)

Υλικά

850 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml γάλα χλιαρό
1/2 κούπας τσαγιού σπορέλαιο
2 φακελάκι μαγιά
1αυγό & 1 ασπράδι
40γρ ζάχαρη
1 κ.γ.αλάτι
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Γέμιση
4κσ βούτυρο λιωμένο
2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
3 κσ κανέλα


Κρέμα

5 κ.σ τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφειας
5κσ γάλα ζαχαρούχο
5 κσ γάλα φρέσκο

.




Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό, μισό φλιτζάνι περίπου, τη μαγιά, λίγο αλεύρι και λίγη ζάχαρη να πιάσουμε προζύμι ,και το αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει . Σε μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα τη ζάχαρη το αυγό ,το ασπράδι το λάδι τη φουσκωμένη μαγιά και το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη και πολύ αφράτη ζύμη ,την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα. Παίρνουμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε στη μέση, ανοίγουμε με τον πλάστη λεπτό φύλλο στο μέγεθος ταψιού κουζίνας και ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο με ένα πινέλο να παει σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με  κανελοζαχαρη.Το ίδιο κάνουμε και το υπόλοιπο  ζυμαράκι.Κλείνουμε στρίβοντας το σε ρόλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λεπτές φέτες. Τα απλώνουμε   σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε τα ρολακια μας να φουσκώσουν για μισή και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Ζεστά όπως είναι τα ρίχνουμε την κρέμα..

Για την κρέμα χτυπάμε τα τρία υλικά ζαχαρούχο, τυρί κρέμα και γάλα, για λίγα δευτερόλεπτα να ενωθούν τα υλικά..
                                           Καλή επιτυχία!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog -MPAXARI & KANELA !!