Χταπόδι γιουβέτσι για μας σήμερα 😋😋
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβρασα πρώτα το χταπόδι μου...(2 κιλά περίπου)με νερό να σκεπάζεται και 1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι.
Λίγους κόκκους μπαχάρι,2 δαφνόφυλλα και σιγοέβρασα μιάμιση ώρα να μαλακώσει.
Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγάρισα 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες,2 πιπεριές πράσινες και 1 Φλωρίνης κομμένες.
Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές, ρίχνω 1 κ.σ.πελτέ, ανακατεύω και σβήνω με κόκκινο κρασί.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω μία φλυτζάνα κριθαράκι.
Ανακατεύω, ρίχνω ένα ποτήρι νερό,ένα ποτήρι ζωμό από το χταπόδι και σβήνω.
Το μεταφέρω σε μεγάλο γιουβέτσι, προσθέτω το χταπόδι ( εγώ έβαλα το μισό γιατί ήταν μεγάλο). Αλάτι, πιπέρι, λίγα κομμένα ντοματίνια και λίγη πάπρικα.
Σκεπάζω και ψήνω στους 170 β.για 20-25 λεπτά... Λουκούμι έγινε !!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ελινα Σκλαβου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!