Κυριακή 27 Ιουλίου 2025

Κρεμμυδοτηγανίτες καταπληκτικοί !!!



 
Μετατρέψτε τα κρεμμύδια σε μια εντελώς διαφορετική γεύση που δεν θα μπορεί να αντισταθεί κανείς !!!...Τηγανίτες με κρεμμύδι,τραγανές ρόδινες εξωτερικά μαλακές κ αρωματικές εσωτερικά.Να τρως κ να μην σταματάς !!!!

.


Υλικά 

4 κρεμμύδια μεσσαίου μεγέθους κομμένα λεπτά μισοφέγγαρα 

1 μπύρα το μικρό κουτάκι 

1+1/2 φλιτζάνι αλεύρι γ.χ 

1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ

αλάτι πιπέρι 

1/2 κουτ γλυκού γλυκιά πάπρικα 

Προαιρετικά ελάχιστο κίμινο - δεν έβαλα -

.



Ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια τα  καθαρίζουμε κ τα κόβουμε στην μέση κ μετά τα κόβουμε μισοφέγγαρο .

Σε βαθύ μπολ βάζω το αλεύρι και ανακατεύω μαζι με αλάτι πιπέρι πάπρικα κ μπέικιν .

Προσθ'ετουμε την μπύρα και ανακατεύουμε .

Ισως χρειαστεί να προσθέσουμε κ άλλο λίγο αλεύρι δεν θέλουμε να είναι ρευστό το μείγμα μας θέλουμε λείο κ πυκνό.

Προσθέτουμε μέσα τα κρεμμύδια μας και ανακατεύουμε καλά .

Βάλτε αρκετό λάδι -εβαλα καλαμποκέλαιο αλλά μπορείτε κ με ελαιόλαδο -σε  ένα μεγάλο τηγάνι να καλύψει ολη την επιφάνεια κ λίγο παραπάνω κ αφήστε να ζεσταθεί καλά.

Πάρτε μία κουταλιά μεγάλη από το μείγμα κ αφήστε προσεκτικά δίνοντας στρογγυλό σχήμα .

Τηγανίστε από την μία πλευρά κ με δύο πιρούνια προσεκτικά γυρίστε από την άλλη μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα .
Ακουμπήστε τα σε  πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το τυχόν περίσσιο λάδι.

Σερβίρετε ζεστό και είναι πολύ τραγανά  κ νόστιμα .

Καλή όρεξη !!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .

yemeknet