Κολοκυθόσουπα βελουτέ!!!
Πριν χρόνια ούτε να ακούσω ήθελα για αυτό το φαγητό αλλά τώρα λατρέψαμε και κάνω σε αυτή την εποχή κάντε και θα με θυμηθείτε .
Υλικά
1 κιλό καθαρισμένο και ψιλοκομμένο κολοκύθα
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 πατάτες( μεγάλο)ψυλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1σκ σκόρδο
1 ζωμό λαχανικών
Χυμό από 1 🍋 λεμόνι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 ποτήρι τού κρασιού γλυκό κρασί μοσχάτο Λήμνου
1 κγ μοσχοκάρυδο
1κγ κάρδαμο
Αλάτι,πιπέρι
100 γρ. ελαιόλαδο
30γρ βούτυρο
100γρ κρέμα γάλακτος.
Στραγγιστο γιαούρτι για σερβίρισμα.
.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τη κολοκύθα , πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα λαχανικά σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, βάζουμε όλα τα μπαχαρικά το αλάτι πιπέρι, το ζωμό λαχανικών και τόσο νερό ίσα να σκεπάζει τα λαχανικά περίπου ένα λίτρο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε με το καπάκι αφήνουμε να βράσει περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Όταν είναι έτοιμο βρασμένο και με λίγο νερό κάνουμε πολτοποίηση και έτσι ζεστό που είναι μέσα ρίχνουμε κρέμα γάλακτος και βούτυρο.
Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και κρουτον.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αννα Αννούλα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ !