Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025

Σπιτική σάλτσα ντομάτας για νόστιμα φαγητά !!!

Σπιτική σάλτσα ντομάτας για να έχουμε όλο το χειμώνα, για νόστιμα φαγητά !!!

Υλικά
Ντομάτες πομοντόρο
Κρεμμύδια
Αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τις κόβουμε στη μέση και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Ρίχνουμε τον πολτό σε χύτρα (περίπου 4 λίτρων) και τον αφήνουμε να βράσει. Ξαφρίζουμε μόλις αρχίσει ο βρασμός και συνεχίζουμε να βράζουμε μέχρι να κατέβει αρκετά ο όγκος και να αρχίσει να πήζει.
Όταν δούμε ότι η σάλτσα έχει αρχίσει να δένει, πολτοποιούμε στο μπλέντερ 4 μεγάλα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με 4 γεμάτες κ.σ. αλάτι και 1 κ.σ. ζάχαρη.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει μια πηχτή, δεμένη σάλτσα.
Μοιράζουμε την καυτή σάλτσα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα, ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαφρύ ελαιόλαδο και σφραγίζουμε αμέσως.
Γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα για περίπου 2 ώρες, ώστε να σφραγίσουν καλά. Στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε σκοτεινό, δροσερό ντουλάπι. Κάθε βάζο που ανοίγουμε το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.
Καλή επιτυχία!!

Η συνταγή είναι από Sunday Lous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ !!!