Σήμερα φτιάχνω μια διαφορετική εκδοχή λαχανοντολμά, χωρίς κιμά, αλλά τόσο νόστιμη που δεν της λείπει τίποτα. Τρυφερά φυλλαράκια λάχανου γεμισμένα με μανιτάρια, ρύζι και μυρωδικά, σχηματισμένα σε μεγάλες μπαλίτσες που ψήνονται αργά μέσα σε σάλτσα ντομάτας και ζωμό λαχανικών. Το λάχανο λιώνει, η γέμιση μένει ζουμερή και το αποτέλεσμα είναι ένα ζεστό, χειμωνιάτικο πιάτο που σε χορταίνει και σε κάνει να θες κι άλλο. Αν το σερβίρεις με λίγο γιαούρτι δίπλα, απογειώνεται. Ένα απλό φαγητό που θυμίζει σπίτι, αλλά βγαίνει εντυπωσιακό στο τραπέζι.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά
🔪Ζεματισμένα φύλλα από 1,5 κιλό λάχανο
--
🔪500 γρ. μανιτάρια portobello
🔪1 κρεμμύδι
🔪1 σκελίδα σκόρδου
🔪3 κ.σ. ελαιόλαδο
🔪200 γρ ρύζι γλασέ
🔪400 γρ ζωμό λαχανικών
🔪1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
🔪2 κ.σ. μαϊντανό
🔪2 πρέζες αλάτι
🔪πιπέρι
🔪1 κ.γ. πάπρικα
--
🔪300 γρ ζωμό λαχανικών
🔪50 γρ ελαιόλαδο
🔪1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
🔪1 κ.γ. πάπρικα
🔪αλάτι
🔪πιπέρι
Η εκτέλεση σε βίντεο εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=3n9_qzLs8yI
Οι πιο διαφορετικοί Νηστίσιμοι Λαχανοντολμάδες Φούρνου !!!
Οι πιο διαφορετικοί Νηστίσιμοι Λαχανοντολμάδες Φούρνου 😋 Η συνταγή τα σπάει!!
