Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025

Nόστιμη και βελούδινη κοτόσουπα αυγολέμονο, γεμάτη άρωμα και θρεπτικά συστατικά!!!

Κοτόσουπα με αυγολέμονο! Τα γιατρεύει όλα!!!

Nόστιμη και βελούδινη κοτόσουπα αυγολέμονο, γεμάτη άρωμα και θρεπτικά συστατικά! 💛 Ιδανική για κρύες μέρες, κρυολόγημα ή απλώς όταν θέλεις ένα ζεστό comfort φαγητό, αυτή η παραδοσιακή ελληνική συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου. Δες βήμα-βήμα πώς να πετύχεις τη τέλεια κοτόσουπα εύκολα και γρήγορα στο σπίτι!

1 κότα
νερό
150 γρ. ρύζι γλασέ
αλάτι
πιπέρι
3 κρόκους
χυμό από 3 λεμόνια

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ένα κοτόπουλο εκτροφής κομμένο σε κομμάτια και τη γεμίζουμε με νερό.

Αν χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα να βράσει το κοτόπουλο.

Στην χύτρα μόλις σηκωθεί η βαλβίδα στη θέση 2, χαμηλώνυομε τη φωτιά και περιμένουμε 20'.

Σουρώνουμε σε ένα μπολ το ζουμί και αφού κρυώσει λίγο το κοτόπουλο το ξεψαχνίζουμε.

Βάζουμε 3 λίτρα από το ζωμό στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για 15'.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, τον χυμό από τα λεμόνια και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά 5-6 κουτάλες από τη σούπα στο μπολ με το αυγολέμονο ανακατεύοντας καλά.

Ρίχνουμε το αυγολέμονο πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Η εκτέλεση σε βίντεο εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=ks0BYtNa6IA