Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2026

Πολίτικο Εκμέκ Κανταΐφι στο Πυρέξ με ⚖️ Σαντιγί & Φιστίκι Αιγίνης...!!! ✨

 

.

Μια αυθεντική σιροπιαστή συνταγή ψυγείου που αναδεικνύει την ευκολία των κλασικών πολίτικων επιδορπίων. Η αλλιώτικη τεχνική του καλού ξασίματος του κανταϊφιού με πλούσιο αγελαδινό βούτυρο, σε συνδυασμό με το στρώσιμο σπιτικής κρέμας αυγών-κορν φλάουρ και αέρινης σαντιγί, εξασφαλίζει μια απίστευτα μελωμένη και κρεμώδη υφή.
Υλικά 
  • 1 πακ. Καντάιφι, 400 γρ. βούτυρο αγελαδινό, 2 ποτ. νερό, 2 ποτ. ζάχαρη, 1 κ.σ. γλυκόζη, 1 φέτα λεμόνι, 1 λίτρο γάλα & 200 γρ. ζάχαρη 
  • 60 γρ. αλεύρι, 60 γρ. κορν φλάουρ, 4 αυγά, 2 βανιλίνες, 500 γρ. κρέμα γάλακτος, 2 κ.σ. άχνη & τριμμένο φιστίκι 
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι, το περιχύνουμε με 300 γρ. λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και το ψήνουμε στους 200°C μέχρι να κοκκινίσει. 
Βήμα 2: Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το λεμόνι για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το κανταΐφι αφού το σιρόπι σταθεί 10 λεπτά. 
Βήμα 3: Ανακατεύουμε σε μπολ αλεύρι, κορν φλάουρ, ζάχαρη, βανιλίες, αυγά, προσθέτουμε λίγο ζεστό γάλα και αδειάζουμε το χυλό στο υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, ρίχνοντας στο τέλος 100 γρ. βούτυρο. 
Βήμα 4: Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σκεπασμένη, τη χτυπάμε να αφρατέψει, την απλώνουμε στο κανταΐφι, καλύπτουμε με σαντιγί χτυπημένη με άχνη, πασπαλίζουμε με φιστίκι και βάζουμε στο ψυγείο.
 
Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της κ. Τζένης Τσανακτσίδου από την ομάδα "ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!"