Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ραβανί αφρός σιροπιαστός!!!



ΥΛΙΚΑ...................
6 αυγα

1 κουπα ζαχαρη( ολα τα υλικα μετραμε με την ιδια κουπα)
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
1 κουπα αλευρι για όλες τις χρήσεις
1 βανιλια
4 κ.σ γάλα
2 κ.γ μπεικιν
ξυσμα 1 λεμονιου

 
ΣΙΡΟΠΙ....................
3 κουπες ζαχαρη
3 κουπες νερο
1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο
φλουδα κ χυμο 1 λεμονιου
1 βανιλια



 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.......................
Χτυπαω τα αυγα με τη ζαχαρη να φουσκωσουν 5 λεπτα.Προσθετω το γαλα,ξυσμα,βανιλιες,και τελος ανακατευοντας με σπατουλα ρίχνω το αλευρι και το σιμιγδαλι και μπεικινΑδειαζω σε ταψακι 28εκ.και ψηνω στους 180 για 35-40' Σιροπιαζω αμεσως μολις το βγαλω απο το φουρνο και αφού το χαράξω σε κομμάτια, με ζεστο σιροπι
Για το σιροπι βραζω ζαχαρη,νερο,χυμο και φλουδα λεμονιου για 4 λεπτα,προσθετω το βουτυρο και τη βανίλια!Το σιρόπι το ρουφάει όλο 


Συνταγή από 
Martha Nei οι κουζινίστας

Τούρτα με κρέμα και καραμέλα!! Δεν υπάρχει η γεύση της !!!!!


Υλικά:
Παντεσπάνι
5 αβγά
125 γρ.ζάχαρη
125 γρ.αλεύρι
2 κ.γ μπέκιν πάουντερ
1 βανίλια
30 γρ.κακάο

Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
1/2 χυμό λεμονιού

Καραμέλα
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
1 φακελάκι κρέμα στιγμής Γιώτης  καραμέλα
 200 γρ.κρέμα γάλακτος
250 γρ.γάλα φρέσκο
1 καραμελωμένα ζαχαρούχο(χρειαζόμαστε το μισό)

Εκτέλεση:
Παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει πριν με το μπέικιν και το κακάο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα  ταψάκι 24 εκ.,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 για 20 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το χωρίζουμε με ένα καλό μαχαίρι προσεκτικά σε 3 δίσκους.
Εναλλακτικά μπορούμε να χωρίσουμε το μείγμα σε 3 ίδια ταψάκια ώστε να μην χρειαστεί να κόψουμε το παντεσπάνι σε πάτους

Σιρόπι
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει

Κρέμα
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος,το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε 1/2 ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο χτυπάμε λίγο ακόμα,και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο 
 Σε ένα τσέρκι βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζομαι.
Βάζουμε από πάνω κρέμα ,ξανά  παντεσπάνι,σιρόπι ,κρέμα,και ξανά άλλη μια φορά το ιδιο.
Το σιρόπι θα το πάρει όλο
Γαρνίρομαι με λιωμένη μερέντα και λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο όλη νύχτα και αφαιρούμε το τσέρκι.Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή από ......

Λουκάνικα με πατατούλες στο φούρνο !!! Υπέροχο !!!!

 Υλικά
Πατατούλες
φρέσκια ντοματούλα
αλατάκι-πιπεράκι
ριγανίτσα καλύτερα θρούμπι αν έχουμε 
πάπρικα γλυκιά
λίγο κουρκουμά
σκορδάκι ψιλοκομμένο
λαδάκι
λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες χοντρές. καλά είναι τα χωριάτικα
τυράκι κομμένο σε κομματάκια

Εκτέλεση
Ανάβουμε στις αντιστάσεις.
Καθαρίζουμε πλένουμε τις πατατούλες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ,τις τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί.
Τις κολυμπάμε στην φρέσκια ντοματούλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θρούμπι αν έχουμε ,η ρίγανη,πάπρικα γλυκιά,το σκορδάκι και το λαδάκι.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε .
Μόλις οι πατατούλες έχουν μελώσει μέσα στην ντοματούλα προσθέτουμε και τα λουκάνικα [καλύτερα χωριάτικα και Τρικαλινά που είναι πικάντικα  ] κομμένα σε μεγάλα κομμάια.Εδω έβαλα μοσχαρίσια προαιρετικά .
Βάζουμε και κομματάκια κίτρινο τυράκι και έρχεται και αποθεώνετε το φαγάκι μας !!Καλή όρεξη !!!!
Συνταγή από την φίλη 
Deby Ilia 

Ρολό γεμιστό με σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο νόστιμο και απλό !!

Υλικα
1κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
1 κούπα αλεύρι
1μπεικιν ολόκληρο το φακελάκι  20 γραμ.
2 αυγά






Εκτέλεση
Χτυπάω το ζαχαρούχο με τα αυγά μετά προσθέτω το αλεύρι το μπεικιν τη βανίλια ψήνω για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Πάντα το ψήνω σε λαδόκολλα μόλις είναι έτοιμο το αναποδογυρίζω σε ένα άλλο ταψΆκι με λαδόκολλα και άχνη ζάχαρη .
Το ρολάρω και το αφήνω να κρυώσει.
Αφού κρυώσει το αλείφω με μαρμελάδα ξαναρολάρω και έτοιμο!!Καλή επιτυχία!!



Συνταγή από  Stavroula Aifanth Οι Κουζινίστας 

Φλαγούνα !! Παραδοσιακή συνταγή Μεσολογγίου

 Υλικά :
 Ι κιλό αλεύρι 
Μαγιά 1 φακελάκι ,η 20γραμ.σε μορφή νωπή
 1 ποτήρι Λάδι (όσο πάρει) 
Μισό κιλό φέτα
 1 πρέζα χοντρό αλάτι ή 2 πρέζες ψιλό (εξαρτάται πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
 Εκτέλεση: 
Ζυμώνουμε τη μαγιά με το αλεύρι (νερό όσο πάρει) και το λάδι.
 Το αφήνουμε για κάμποση ώρα να φουσκώσει.
 Και έπειτα έχουμε θρυμματίσει τη φέτα και την προσθέτουμε ζυμώνοντας για λίγο ακόμη.
Λαδώνουμε το ταψί μας και την αδειάζουμε μέσα 
 Ψήνουμε στους 180 για 45’ (εξαρτάται και από τον κάθε φούρνο.
Συνταγή από την μαμά φίλης τις σελίδας μου  Αretousa Areti από το Μεσολόγγι  την ευχαριστώ πολύ πραγματικά έγινε πολύ ωραία !!

Κέικ ουράνιο τόξο !! Δεν υπάρχουν λόγια !!!

Υλικά
6 αβγά

1 κουταλάκι μπεικιν
2 κούπες ζάχαρη
2 & 3/4 κούπες αλεύρι
1 κούπα καλαμποκέλαιο
ξύσμα και χυμό απο 3 πορτοκάλια
σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικης
τα βρίσκετε στο σούπερ μάρκετ




 Εκτέλεση
 Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη
και με τα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά

 Χωρίζουμε το μιγμα μας σε 4 μπολάκια και ριχνουμε χρώμα ζαχαροπλαστικης στο κάθε μπολάκι άλλο χρώμα!!!!
 Σε βουτυρωμένο ταψάκι βάζουμε στο κέντρο απο λίγο υλικό και το επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα χρώματα
 Το ψήνουμε στους 180 για μια ώρα περίπου
ψήνετε στου 180 για μια ώρα.


Γλάσο
2 κούπες ζάχαρη άχνη μερικές σταγόνες λεμόνι χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας 
σας νερό 
 εκτέλεση 
Βάζουμε σε ένα μπολάκιτην ζάχαρη το λεμόνι και δυο μερικές κουταλιτσες νερό και τα χτυπάμε βάζοντας στο μίξερ χειρός το ένα σύρμα στην συνέχεια ρίχνουμε το χρώμα και χτυπάμε λίγο να δούμε αν μας αρέσει έτσι σιγά σιγά βάζοντας νερό αν χρειαστεί  λίγη ζάχαρη αν είναι νερουλό κάνουμε ένα γλασο σαν πηχτή κρέμα. Καλό  είναι να το βάλετε το κέικ στην πιατέλα που θα το σερβίρετε γιατί αν το κάνετε σε άλλη επιφάνεια όταν θα το μεταφέρετε το γλάσο θα κάνει ρωγμές,


Είναι ένα πολύ πολύ ωραίο κέικ!!!
 

Συνταγή Γιαγια Μαιρη εν δραση

Γλυκό ΄΄Αφρός Ρουμανίας'' !!! Το φτιάχνουμε !!!

Συστατικά
1 λίτρο γάλα
3 αυγά
Αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 βανίλια

Μέθοδος παρασκευής
Βράστε 800 ml. το γάλα.ξεχωρίστε  κρόκους αυγών μόνο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών, 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, τη βανίλια και το αλεύρι. 200 ml. γάλα και ανακατεύουμε καλά.με σύρμα ή μίξερ ανακατέψτε το αυγό με μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σύνθεση bulgărasii αφρος  η οποία  στέκετε στο κουτάλι .και την ρίχνουμε σταδιακά
 στο βραστό γάλα. περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα. μέχρι το υλικό μέσα να βράζει
Με κουτάλα.  ρίχνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω. αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Αυτή η κρέμα λέγετε bulgărasii αφρό. Παρακαλώ σημειώστε! πριν  κόψετε κρέμα. αφήνεται να ψυχθεί. Καλή όρεξη.

ΑΠΟ ΤΗ Virginia Papadopoulo Panait

Προφιτερόλ !! Θεικό!!!!




Ένα άλλο είδος του προφιτερόλ. Μου αρέσει περισσότερο από το κλασικό που έχουμε μάθει.

Συστατικά
2 πακέτα μπισκότα Digestive
400 κρέμα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 μπανάνα


Μέθοδος παρασκευής
Μπισκότα σπάμε  κομμάτια.
Χτυπάμε 200g κρέμα και μερικά μπισκότα σοκολάτας.
 Κόβουμε φέτες μπανάνας.
Έχουμε τα σπασμένα μπισκότα στο μπολ ή σε ένα δίσκο και βάλτε κρέμα κακάο και κρέμα μπανάνα με κακάο.
Χτυπάμε υπόλοιπη κρέμα με τη ζάχαρη έως ότου η κρέμα γίνεται.
Διακοσμήστε με σαντιγί. Καλή Όρεξη. Δοκιμάστε αυτό είναι πολύ καλό
Συνταγή από 

Virginia Papadopoulo Panait

Τούρτα μούς σοκολάτας !! Απλά υπέροχη !!!


Υλικά
Παντεσπανι:
 190 ζαχαρη
 4 αυγά
130 αλευρι
10 κακαο
1 κ.γ μπεκιν

 Για το σιρόπι
100 γρ. νερο
100 γρ. ζαχαρη
80 ρουμι μαύρο

Για τη μους σοκολατας
500 σοκολατα ψιλοκομμενη
250 γαλα πολυ ζεστο
 400 κρεμα γαλακτος χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού

Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αυγά με τη ζαχαρη να ασπρισουν.
 Ριχνουμε το αλευρι, το κακαο και το μπεκιν και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.
 Αδειαζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψηνουμε για 20 ´ στους 170 ο.
 Ξεφορμαρουμε και αφηνουμε να κρυώσει.
 Φτιάχνουμε το σιρόπι και μολις κρυώσει ριχνουμε το ρουμι
Ζεσταινουμε το γαλα πολυ καλα και το ριχνουμε πάνω στη σοκολατα.
 Αφηνουμε 2 ´ και ανακατεύουμε καλα.
Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρεμα και ανακατεύουμε.
 Αδειαζουμε το μειγμα σε ενα ταψακι και βάζουμε στο ψυγειο να κρυώσει καλα.
 Κόβουμε το παντεσπανι στα τρία και σιροπιαζουμε.
 Βάζουμε το 1/3 της κρεμας σε καθε στρώση, αφήνοντας λιγο περισσότερο για το τελευταίο για να γαρνιρουμε

Συνταγή από Eva Hortiati  και την φίλη της Εφη Καρεκλά.Οι  κουζινίστες

Πουτίγκα με μαρμελάδα !!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ:
1/4 γρ.του κιλού  γάλα.
 120 γρ.ζάχαρη.
250 γρ.μπαγιάτικο ψωμί (η μπριός η μπισκότα).
50 γρ. αλεύρι.
1 φακελάκι μαγιά σκόνης.
3 αυγά
 1 βαζάκι μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
 Βούτυρο.
 Κανέλα η βανίλια.

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε το γάλα με την ζάχαρη.
Μουλιάζετε μέσα σ αυτό στην συνέχεια το ψωμί μαζί με την μαγιά [να χλιαρίνει πρώτα ]
Μπορείτε να περάσετε το μείγμα από το μίξερ για να γίνει πιο ομοιογενές.
Μόλις το ψωμί φουσκώσει καλά μέσα στο υγρό προσθέτετε τους κρόκους και την μαρμελάδα .
Χτυπάτε ταασπράδια μαρέγκα και την προσθέτετε με προσοχή στο μείγμα .
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε κανέλα ,η βανίλια για να δώσετε άρωμα.
Βουτυρώνετε την φόρμα για κέικ η για σαρλότ ρίχνετε την ζύμη και βάζετε την φόρμα σε μπαίν μαρί .
Ψήνετε στούς 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα .
Στην συνέχεια βγάζετε την πουτίγκα από την φόρμα και την στολίζετε με μομμάτια φρούτων ,για παράδειγμα  έχετε επιλέξειμαρμελάδα φράουλα την στοιζετε με κομμάτια φράουλας .Καλή επιτυχία !!!.
Συνταγή από Αιλαμάκι Κορίνα ! Οι κουζινίστας



Ζαμπονοτριανταφυλλάκια !!! Αρέσουν σε όλους !!!




Υλικά

4-5 κουπες αλευρι
1 κουπα γαλα χλιαρο
1 φακ. μαγια
1/2 κουπα σπορελαιο
1 κσ ζαχαρη
1 κγ αλατι
2 αυγα (1 για τη γεμιση και 1 για την επαλειψη)
Εκτελεση
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μεχρι να εχουμε μια μαλακη και αφρατη ζυμη.αφηνουμε λιγο να φουσκωσει..περιπου 1 μισαωρο.
Αφου φουσκωσει ,κοβουμε σε μικρα μπαλακια ...μεγεθος μανταρινιου, ανοιγουμε σε στρογγυλο φυλλαρακι, κοβουμε σταυρωτα,αφηνοντας το κεντρο ακοπο και βαζουμε οποια γεμιση μας αρεσει...εγω εβαλα ζαμπον, φετα, το ασπραδι απο το δευτερο αυγο και λιγη κετσαπ.
Ξεκιναμε να κλεινουμε ενα ενα τα πεταλα..κλεινοντας μεσα τη γεμιση.
Αφηνουμε για 1 τεταρτο...προθερμενουμε το φουρνο μας στους 180 β.
Αλειφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο γαλα και πασπαλιζουμε...αν θελουμε με σουσαμι, μαυροκουκι ή παπαρουνοσπορο.
Ψηνουμε για 20 λεπτα ή ως οτου παρουν ενα ωραιο χρυσαφι χρωμα!!!καλη σας ορεξη!!!!

Συνταγή από Μyrto Aggelou oi κουζινίστας

Γλυκό κουταλιού παντζάρι !! Αυτό το ξέρατε ? Δοκιμάστε το !!

Υλικά
 1200 γρ. παντζάρι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβακια
6 ποτήρια ζάχαρη
8 ποτήρια νερό
2 ξύλα κανέλας
2 λεμόνια τον χυμο
3 κουταλιές γλυκόζη


 Εκτέλεση
 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το παντζάρι.
 Όταν λιώσουν προσθέτουμε στο τέλος το παντζάρι για να μείνει τραγανό.
Βράζουμε το γλυκό σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει. οταν εχει δέσει το σιρόπι οπως ειναι καυτό το γλυκάκι μας το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν
Σερβίρετε με παγωτάκι το καλοκαιράκι ,ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ !!!



Συνταγή από την 
Γιαγια Μαιρη εν δραση οι κουζινίστας

Ποντιακά ωτία !! Μία υπέροχη συνταγή !!!




 Υλικά
10 αβγά
3 κεσεδάκια των 200 γραμ γιαούρτια
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
3 κεσεδάκια ζάχαρη
μισό κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι σόδα
1 φακελάκι μπεικιν
1 καπάκι του μπουκαλιού ούζο
αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια μαλακή ζύμη
ξύσμα πορτοκαλιού
που δεν θα κολλάει στα χέρια σας





 Εκτέλεση
 Βάζω όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τ' ανακατεύω στο τέλος ρίχνω αλεύρι!!! 
Θέλουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια σας!!! 
Τα αφήνουμε μια ωρίτσα να ξεκούραστη η ζύμη και μετά ανοίγουμε φύλλα
ένα εκατοστό περίπου πάχος κόβουμε κάθετες λωρίδες περίπου 6 εκατοστά και κόβουμε κάνουμε μικρούς ρόμβους στην μέση τραβάμε μια μαχαιριά και παίρνουμε την μια άκρη του ρόμβου και την βάζουμε στην τρύπα και την τραβάμε λιγάκι. 

Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα
σερβίρονται με κανέλα και ζάχαρη η' μέλι με κανέλα!!!!!




Συνταγή από την 
Γιαγια Μαιρη εν δραση οι κουζινίστας  και την φιλεναδίτσα της Αλίκης!

Πάστα ταψιού Σοκολατίνα !! Σαν το γνωστό μας ποντικάκι η γεύση !!!




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18 ΠΑΣΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

6 αυγά
4 κουτ.σούπας ζάχαρη(κοφτές)
6 κουτ.σούπας αλεύρι
4 κουτ.σούπας κακάο
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη ή (2 και 1/2 κούπες για πιο σιροπάτο παντεσπάνι)
2 κούπες νερό ή (2 και 1/2 κούπες νερό)
1 βανίλια
3 κ.σ κονιάκ
1 κ.γ χυμό λεμονιού ή μια κ.σ γλυκόζη-

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.Ρίχνω και τη βανίλια.Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λιγο και το σπορέλαιο.Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγων με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.Αδειάζω το μίγμα σε ταψί βαθύ βουτυρωμένο 25Χ35 ή 27Χ37 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10-12 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(άν βάλω) και τη βανίλια.Περιχύνω με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό.Αφήνω να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
2 κονσέρβες μόρφατ φυτική σαντιγί (κρύες από το ψυγείο)
1 κουτάκι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια
150γρ.κουβερτούρα λιωμένη και κρύα
1 κ.σ μερέντα(προαιρετικά)
-Χτυπάω τα μορφατ να γίνουν σαντιγι,προσθέτω το ζαχαρουχο τη βανιλια και την σοκολάτα.Αν θέλετε βάλτε και τη Μερέντα!Απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
250 γρ.κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
150γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη-

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Βάζω σένα μπολάκι τη σοκολάτα με το γάλα και τα βάζω να λιώσουν στα μικροκύματα.Προσθέτω και το μελι,ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή.Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα.Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα σοκολατίνα!!!Γαρνίρω με λιωμένη λευκή σοκολάτα!Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό,πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε.Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.Καλή επιτυχία!!!Η γεύση της μοιάζει με την πάστα
''ποντικάκι''!!!

Συνταγή από Σόφη Τσιώπου οι κουζινίστας