Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα!!


 Υλικά συνταγής

    6 μέτριες πατάτες

    1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
    2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  
    2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
 
    1 λεμόνι (χυμός)
    2 κ.σ. ξίδι
    1/4 φλ. τσαγιού Ελαιόλαδο
 
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι



.
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30΄-40΄. Αφού κρυώσουν ελαφρά τις ξεφλουδίζουμε και τις τοποθετούμε σε σαλατιέρα. Τις κόβουμε ή λιώνουμε  σε  κομμάτια με πιρούνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια  τον μαϊντανό. Χτυπάμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξίδι, το αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε όσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές. Παγώνουμε τη σαλάτα και τη σερβίρουμε.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Γίγαντες φούρνου!!




    500 γρ. γίγαντες
1½ ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
    5-6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
    1 φλ. ελαιόλαδο
    1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
    700 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
    1 κ.σ. ζάχαρη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1/2 ματσάκι μαϊντανός

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτέλεση

1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό

2. Την επόμενη ημέρα τους ξεπλένουμε καλά και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (ξαφρίζοντάς τους) για περίπου 40΄. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.

3. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μαραίνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σέλερι για 10΄. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα, απλά να μαραθούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Βράζουμε τη σύβραση για 10΄ και περιχύνουμε με αυτήν τους γίγαντες. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200περίπου για 45΄, να μείνουν με το λαδάκι τους.

Φάβα!

Υλικά:
500 γραμ. φάβα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση:
Μουσκεύετε τη φάβα σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι για 12 ώρες.
Τη στραγγίζετε και τη βάζετε σε κατσαρόλα με νερό ίσα να την σκεπάζει.
Βράζετε για ένα τέταρτο της ώρας, προσθέτετε τα κρεμμύδια και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για μία ακόμη ώρα. Όταν βράσει η φάβα, θα λιώσει.
Την περνάτε από ψιλό τρυπητό και την ξαναβάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, καθώς και το μισό λάδι. Αφήνετε να πάρει μια βράση ακόμα για 10 λεπτά.
Από 

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Cheesecake με Νουτέλα στο φούρνο!



Cheesecake με νουτέλα. Ένα λαχταριστό επιδόρπιο με τρεις στρώσεις, τρεις διαφορετικές γεύσεις… βάση σοκολατένια, στο κέντρο μια απλή τυρόκρεμα και από πάνω πλούσια κρέμα με γεύση νουτέλα. Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό, δίχρωμο cheesecake φούρνου.
Υλικά συνταγής

200 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά

50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου +2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα της φόρμας

300 γρ. μαλακό τυρί κρέμα

60 γρ. ζάχαρη άχνη

1 καψουλίτσα βανίλιας

1 μεγάλο αυγό

60 ml κρέμα γάλακτος (50 + 10 γρ. χωριστά)

120 γρ. νουτέλα

λίγα χοντροκομμένα φουντούκια


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις και βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.

Πολτοποιείτε στο μούλτι τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο. Στρώνετε ισομερώς, το μείγμα στη βάση της βουτυρωμένης φόρμας και το πιέζετε ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Τοποθετείτε σε μπολ το αυγό, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα 50 γρ. κρέμας γάλακτος και τα χτυπάτε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά και έχετε μια αφράτη κρέμα. Αδειάζετε τη μισή ποσότητα του μείγματος πάνω από τη μπισκοτένια βάση και ισιώνετε την επιφάνεια.

Ρίχνετε στην υπόλοιπη μισή κρέμα που έμεινε στο μπόλ τη νουτέλα και τα 10 ml κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί η νουτέλα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα την οποία στρώνετε πάνω από τη λευκή κρέμα τυριού.

Πασπαλίζετε από πάνω τα φουντούκια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ. Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο, το αφήνετε να κρυώσει εντελώς και μετά το τοποθετείτε στο ψυγείο για 3 ώρες. Μετά, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
 theonewithallthetastes.com
 http://olasimera.gr/
 sintayes.gr



Γαριδομακαρονάδα!



Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι
4 μεγάλες γαρίδες
2 ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο
1ποτηράκι κρασιού ούζο
μαϊντανό
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεκινάτε βράζοντας τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε, τα λαδώνετε και τα αφήνετε μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το σκόρδο, που το έχετε κόψει σε κομμάτια. Προσθέτετε τις γαρίδες και μόλις ροδίσουν τις «σβήνετε» με το ούζο. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και όσοι προτιμούν τα καυτερά μπορούν να ρίξουν επιπλέον κοκκινοπίπερο. Μετά από 5 – 10 λεπτά βγάλτε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και συνεχίστε να ανακατεύετε τη σάλτσα μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες. Στο τέλος ρίχνετε και τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε για να δέσουν τα υλικά σας. Προσθέτε από πάνω τις γαρίδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Κολοκυθοκεφτέδες!


Υλικά:
½ κ. πράσινα κολοκυθάκια
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δυόσμο
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
3 κουτ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ελαιόλαδο
αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη. Στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζετε με αρκετό αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους και τα αφήνετε για ένα τέταρτο περίπου.
Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα πράσινα λαχανικά και το ξερό κρεμμύδι. Τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε με τα κολοκύθια. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε με αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και τριμμένη φρυγανιά για να δέσει το μείγμα. Αν δεν θέλετε να σας μαυρίσουν το λάδι όταν τηγανίζονται, μπορείτε να παραλείψετε το αλεύρι. Προσέξτε όμως, γιατί θα δυσκολευτεί να δέσει το μείγμα χωρίς αλεύρι. Φτιάχνετε μικρά κεφτεδάκια, πλάθοντάς τα στο χέρι σας. Ρίχνετε ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει καλά. Τηγανίζετε τους κεφτέδες. Στη συνέχεια τους τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι τους.
Από 

Μελιτζανοσαλάτα!

Υλικά:
4 φλάσκες μελιτζάνες
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι λάδι
χυμό δύο λεμονιών
αλάτι, πιπέρι
λίγη πάπρικα
ελιές για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Πλένετε τις μελιτζάνες και κόβετε τα κοτσάνια. Τις ψήνετε στο φούρνο ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους.
Τις κόβετε στη μέση και αδειάζετε την ψίχα τους με ένα κουτάλι. Βάζετε την ψίχα σε ένα μπολ και την κάνετε πουρέ με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το σκόρδο, κοπανισμένο, και ρίχνετε λίγο-λίγο το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ολοκληρώνετε ρίχνοντας και το χυμό του λεμονιού. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Από 

Σουπιές με σπανάκι!

Υλικά:
1 κονσέρβα τοματάκια
1 ποτήρι κρασί
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι
1/2 κιλό σπανάκι
1/4 ματσάκι άνιθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
6 σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζετε λάδι να ζεσταθεί και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, πρόσθεστε τις σουπιές, ανακατέψτε ελαφρά και σβήστε με κρασί.
Βάλτε τον πελτέ και την ντομάτα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε.
Συμπληρώστε με τον μαϊντανό και τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το σπανάκι και σκεπάστε την κατσαρόλα.
Αφήστε να σιγοβράσει, σε πολύ χαμηλή φωτιά, περίπου μία ώρα μέχρι να «μελώσει» και να δέσει η σάλτσα του.
Από  laconialive.grhttp://www.laconialive.gr

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι!

 Για γλυκό, πέρα από τον κλασσικό παραδοσιακό χαλβά με το ταχίνι, μπορείτε να προσφέρετε έναν πεντανόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι, που είναι και της εποχής!

Υλικά:
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό ή 1 χονδρό και 1 ψιλό
1 ποτήρι λάδι
1 ξύλο κανέλλας
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
½ φλ. αμύγδαλο καβουρντισμένο
(για πιο έντονο άρωμα πορτοκαλιού μπορείτε να αντικαταστήσετε μία κούπα νερό στο σιρόπι με χυμό πορτοκαλιού)
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζετε το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (προσοχή να μην καεί).
Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Ρίχνετε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Το βάζετε σε φόρμα ή πυρέξ και το αφήνετε να κρυώσει!
laconialive.gr

*Καλαμαράκια τηγανιτά!

Υλικά:
500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
1/2 φλ. τσαγιού νερό
Χυμό ενός λεμονιού
1 φλ. τσαγιού αλεύρι
αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση άσπρο)
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βάζετε το νερό, το λεμόνι και τα καλαμαράκια σε ένα μπολ, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.
Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Στραγγίζετε τα καλαμάρια και τα αλευρώνετε καλά, ένα–ένα. Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε λίγα–λίγα τα καλαμαράκια για 2 λεπτά.
Τα σερβίρετε ζεστά με λεμόνι ή κάποια σάλτσα της αρεσκείας σας.
  

Χταπόδι σχάρας!

Υλικά:
1 χταπόδι
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι, λεμόνι
Εκτέλεση:
Από το χταπόδι χρησιμοποιείτε μόνο τα πλοκάμια. Τα πλένετε και τα αλείφετε με λάδι. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Ψήνετε σε μέτρια φωτιά στη σχάρα (σε χωνεμένα κάρβουνα ή στο γκριλ), για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τα σερβίρετε ζεστά.

Ρεβυθοκεφτέδες!


Υλικά:
2 κούπες ρεβύθια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας δυόσμο
2 κουτ. σούπας άνιθο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μισό κουτ.γλ. κύμινο
αλάτι-πιπέρι
μισό κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Μουλιάζετε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό.
Τα στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε σε μπλέντερ.
Τα βάζετε σε ένα μπολ με τα μυρωδικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο).
Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
Πλάθετε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους βάζοετε σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνετε στους 180-190 βαθμούς για 10 λεπτά, τους γυρίζετε και αφήνετε μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά μπορείτε να τους τηγανίσετε.
 

Ντοματοκεφτέδες!

Υλικά:
2-3 χοντροκομμένα κρεμμύδια
1 κιλό ντοματάκια (σαντορινιά) χοντροκομμένα
φρέσκο δυόσμο
1 ποτήρι μπύρα
5-6 κουταλιές αλεύρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να κάνετε ένα μαλακό μείγμα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο και βάζετε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα. Γυρίζετε σταδιακά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, προσέχοντας να μη σας κολλήσουν.
Μόλις τηγανιστούν, τους βγάζετε από το τηγάνι και τους ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Από  laconialive.grhttp://www.laconialive.gr

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ταραμοσαλάτα πεντανόστιμη !!!

Η συνταγή αυτή είναι της γιαγιάκας μου!!!
Θυμάμαι που περιμέναμε πώς και πώς να φάμε  την πραγματικά υπέροχη ταραμοσαλάτα!!
Κάθε χρόνο όλοι έρχονται τώρα σπίτι μου να φάνε η να τους φτιάξω αυτήν την πραγματικά καταπληκτική πανεύκολη πεντανόστιμη ταραμοσαλάτα!!ΦΤΙΆΞΤΕ ΤΗΝ !!


ΥΛΙΚΑ
250 γραμ.ταραμά [συνήθως αγοράζω κόκκινο,εδώ χρησιμοποίησα άσπρο]
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο στο μούλτι
χυμό από 3 λεμόνια
1 μεγάλο ψωμί του τοστ =πακέτο -και μισό μικρό ακόμα πακέτο .και κόρα να έχει δεν πειράζει .
[η γιαγιά έβαζε μπαγιάτικο ψωμί ,αλλά δοκίμασα κατ αυτόν τον τρόπο και γίνετε το ίδιο ωραίος]
2 ποτήρια ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εχουμε συγκεντρώσει όλα τα υλικά μας που είναι,ο χυμός από τα λεμόνια,το κρεμμύδι μας τριμμένο,και το ψωμί μουσκεμένο και στιμμένο πολύ καλά,και το λάδι μας .



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1} Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το στυμμένο ψωμί ,ανοίγουμε την ταχύτητα στο μεσαίο και το δουλεύουμε σχεδόν 10 λεπτά ,να δείτε να γίνει σαν κρέμα το ψωμί, [δείτε φωτογραφίες].
2} Αρχίζετε σιγά σιγά χωρίς να διακόψετε το χτύπημα και προσθέτετε λίγο λίγο κρεμμύδι ώσπου να τελειώσει όλο.Το κρεμμύδι όταν το τρίψουμε στο μούλτι βγάζει υγρά εσείς θα το στύψτε καθώς θα το παίρνετε .
3} Αρχίζουμε και προσθέτουμε τον ταραμά ,λίγο λίγο το λεμόνι ,λίγο λίγο το λάδι ,εναλλάξ ώσπου να τελειώσουν τα υλικά μας όλα.

ΣΗΜ.Δοκιμάστε τον όσο τον δουλεύετε και ανάλογα με τα γούστα σας προσθέστε ,η αφαιρέστε ,λεμόνι,λάδι παίρνει αρκετό.η γιαγιά έλεγε θυμάμαι ..όσο λάδι του βάζεις τόσο το ρουφάει ! Καλή Σαρακοστή σε όλους μας !!

ΔΕΙΤΕπερισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παντζαροσαλάτα!

Υλικά:
500 γρ. παντζάρια χωρίς τα πράσινα φύλλα τους
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ξίδι όσο σας αρέσει
1/2 κρεμμύδι σε ροδέλες
Εκτέλεση:
Βράζετε τα παντζάρια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε κύβους και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο.
Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το ξίδι, το σκόρδο και το μισό δυόσμο και περιχύνεται τα παντζάρια. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρύδια και τον υπόλοιπο δυόσμο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Από