Για γλυκό, πέρα από τον κλασσικό παραδοσιακό χαλβά με το ταχίνι,
μπορείτε να προσφέρετε έναν πεντανόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά με
πορτοκάλι, που είναι και της εποχής!
Υλικά:
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό ή 1 χονδρό και 1 ψιλό
1 ποτήρι λάδι
1 ξύλο κανέλλας
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
½ φλ. αμύγδαλο καβουρντισμένο
(για πιο έντονο άρωμα πορτοκαλιού μπορείτε να αντικαταστήσετε μία κούπα νερό στο σιρόπι με χυμό πορτοκαλιού)
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζετε το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (προσοχή να μην καεί).
Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Ρίχνετε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Το βάζετε σε φόρμα ή πυρέξ και το αφήνετε να κρυώσει!
laconialive.gr
Υλικά:
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό ή 1 χονδρό και 1 ψιλό
1 ποτήρι λάδι
1 ξύλο κανέλλας
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
½ φλ. αμύγδαλο καβουρντισμένο
(για πιο έντονο άρωμα πορτοκαλιού μπορείτε να αντικαταστήσετε μία κούπα νερό στο σιρόπι με χυμό πορτοκαλιού)
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζετε το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (προσοχή να μην καεί).
Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Ρίχνετε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Το βάζετε σε φόρμα ή πυρέξ και το αφήνετε να κρυώσει!
laconialive.gr