Με την ζύμη αυτή μπορούμε να κάνουμε την βάση της πίτσας είναι πολύ ωραία και εύκολη!
ΥΛΙΚΑ:
1 κόκκινη φαρίνα 500 γρ.
150 ml γάλα χλιαρό
150 ml νερό χλιαρό
150 ml σπορέλαιο
25 γρ. μαγιά φρέσκια ή 1 φακελάκι ξηρή
μια πρέζα ζάχαρη ή μέλι
1 κ.γ. αλάτι
άλειμμα με αυγό και σουσαμάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το νερό με το γαλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά, ή την φρέσκια ή την ξηρή, καθώς και τη ζάχαρη ή το μέλι. Αφήνουμε λίγα λεπτά να αφρίσει για να βεβαιωθούμε ότι είναι ενεργή!
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπορελαιο, το αλατι και την κοκκινη φαρινα. Ζυμώνουμε καλά και σχηματίζουμε μια μπάλα.
Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να φουσκώσει. Μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας, η ζύμη είναι έτοιμη!
Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη μας και την ανοίγουμε με το χέρι ή με ένα μικρό πλάστη και γεμίζουμε με διάφορα υλικά. Αλείφουμε με αυγό ελαφρά χτυπημένο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα (κατά προτίμηση), ώσπου να ροδίσουν ομοιόμορφα!
Προτάσεις για γέμιση:
1 κόκκινη φαρίνα 500 γρ.
150 ml γάλα χλιαρό
150 ml νερό χλιαρό
150 ml σπορέλαιο
25 γρ. μαγιά φρέσκια ή 1 φακελάκι ξηρή
μια πρέζα ζάχαρη ή μέλι
1 κ.γ. αλάτι
άλειμμα με αυγό και σουσαμάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το νερό με το γαλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά, ή την φρέσκια ή την ξηρή, καθώς και τη ζάχαρη ή το μέλι. Αφήνουμε λίγα λεπτά να αφρίσει για να βεβαιωθούμε ότι είναι ενεργή!
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπορελαιο, το αλατι και την κοκκινη φαρινα. Ζυμώνουμε καλά και σχηματίζουμε μια μπάλα.
Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να φουσκώσει. Μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας, η ζύμη είναι έτοιμη!
Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη μας και την ανοίγουμε με το χέρι ή με ένα μικρό πλάστη και γεμίζουμε με διάφορα υλικά. Αλείφουμε με αυγό ελαφρά χτυπημένο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα (κατά προτίμηση), ώσπου να ροδίσουν ομοιόμορφα!
Προτάσεις για γέμιση:
Λουκανικοπιτάκια, τυροπιτάκια, ζαμπονοτυροπιτάκια,
σπανακοπιτάκια, ελιοτυροπιτάκια και ο,τι άλλο σας αρέσει!!!