Ως τρόφιμο είναι προικισμένο πολυ ιδιαίτερα . Έχει διαιτητικές και ιδιαίτερα διουρητικές ιδιότητες.Σπαράγγι ο δυσεύρετος αριστοκράτης των λαχανικών!!
Υλικά
2 ματσάκια σπαράγγια
ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο knorr λαχανικών βιολογικό
1 ποτήρι του νερού ρύζι καστανό η κίτρινο κατά προτίμηση
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα σπαράγγια τα κόβουμε στα 3 και τα βουτάμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τα σπαράγγια .
Σε λίγο ζεστό νερό διαλύουμε τον κύβο και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα,
Προσθέτουμε σχεδόν 3 ποτήρια ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το 1 ποτήρι νερου ρύζι.
προσθέτουμε και λίγο αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό και γίνει το ρύζι σπυρωτό.Καλή επιτυχία!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
2 ματσάκια σπαράγγια
ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο knorr λαχανικών βιολογικό
1 ποτήρι του νερού ρύζι καστανό η κίτρινο κατά προτίμηση
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα σπαράγγια τα κόβουμε στα 3 και τα βουτάμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τα σπαράγγια .
Σε λίγο ζεστό νερό διαλύουμε τον κύβο και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα,
Προσθέτουμε σχεδόν 3 ποτήρια ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το 1 ποτήρι νερου ρύζι.
προσθέτουμε και λίγο αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό και γίνει το ρύζι σπυρωτό.Καλή επιτυχία!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ