Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Σπαράγγια με ρύζι. Το θαύμα της φύσης!!!

 Ως τρόφιμο είναι προικισμένο πολυ ιδιαίτερα . Έχει διαιτητικές και ιδιαίτερα διουρητικές ιδιότητες.Σπαράγγι ο δυσεύρετος αριστοκράτης των λαχανικών!!

Υλικά
2 ματσάκια σπαράγγια
ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια  ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο knorr λαχανικών βιολογικό
1 ποτήρι του νερού ρύζι καστανό η κίτρινο κατά προτίμηση


Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα σπαράγγια τα κόβουμε στα 3 και τα βουτάμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τα σπαράγγια .
Σε λίγο ζεστό νερό διαλύουμε τον κύβο και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα,
Προσθέτουμε σχεδόν 3 ποτήρια ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το 1 ποτήρι νερου ρύζι.
προσθέτουμε και λίγο αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό και γίνει το ρύζι σπυρωτό.Καλή επιτυχία!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Πατατόπιτα spesial!!


ΥΛΙΚΑ
2 κιλά πατάτες
200gr κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200gr γκούντα
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε κύβους
200gr λουκάνικα Φραγκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
500gr φρέσκα μανιτάρια
400ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε ροδέλες με το μαντολίνο και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Η πατάτες πρέπει να κρατάνε λίγο για να μπορούμε να τις στρώσουμε στο ταψί μας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω ένα κουτ. του γλυκού βούτυρο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια να μαλακώσουν για 3 λεπτά. Τα αφαιρώ σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον προσθέτουμε τα λουκάνικα και την γαλοπούλα. Μόλις σοταριστούν καλά προσθέτουμε τα μανιτάρια αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την κεφαλογραβιέρα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μια στρώση πατάτες, ρίχνουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε 5 κουταλιές της σούπας από το μείγμα που έχουμε στο τηγάνι και απλώνουμε.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για δεύτερη φορά και τελειώνουμε με τρίτη στρώση πατάτας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο για 35΄
via casasideas

Μυδοπίλαφο καταπληκτικό!



 Υλικά
Μύδια με το κέλυφος
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγα ντοματίνια κομμένα
κόκκινο πιπέρι γλυκό άν μας αρέσει βάζουμε και καφτερό
αλάτι 
πιπέρι
λίγο λαδάκι
ρύζι κίτρινο
1 ποτήρι κρασιού ούζο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το ρύζι μαζί με το λάδι και έχουμε κομμένα τα λαχανικά τα ρίχνουμε μέσα  τα γυρνάμε για λίγο και σβήνουμε με το ούζο.
Προσθέτουμε ζεστό νερό περίπου 3 ποτήρια νερού καιμαγειρεύουμε σε μέτρια φωτια για 20 λεπτά περίπου. 10 λεπτά πρίν τελειώσουμε το μαγείρεμα  προσθέτουμε και τα μύδια .Ανοίγουμε το καπάκι βράζοντας να δέσει η σαλτσούλα και καλή όρεξη!!!
Σημείωση
Η αναλογία νερού με ρύζι είναι 1 ποτήρι ρύζι 3 ποτήρια νερό!!

Ευχαριστω πολύ την φίλη μου Ευγενία Ράπτη  για την συνταγή!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές εδώ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




 



Λαχταριστές πατατομπαλίτσες!!!

 Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή με απλά υλικά που δε στερείται γεύσης...

Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν
220 γρ. νερό
150 γρ. σπορέλαιο
1 κ.σ. ξύδι
500 γρ. πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
φύλλα φρέσκου δυόσμου
άνηθο
μαύρο πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
ρίγανη
1/3 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα έως ότου μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και τις πατάμε με το εργαλείο του πουρέ. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε την πατάτα , τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μίγμα.

Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκουβίτσα και προσθέτουμε το νερό , το σπορέλαιο και το ξύδι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και προσθέτουμε την πατάτα. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μικρές μπουκιές αφήνοντάς τες στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Όσο απολαυστικές είναι ζεστές άλλο τόσο είναι και κρύες
thegastrin

Τραγανά εύκολα κριτσίνια!

Yλικά 
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κούπα αλεύρι σκληρό
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας χλιαρό νερό
1 πρέζα μπεικιν πάουντερ
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Ξηροί καρποί ή μυρωδικά της αρεσκείας σας
Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Το νερό προσθέστε το σιγά σιγά και προσθέστε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πως θα βγεί η ζύμη σας.
Ανοίξτε σε μακρόστενο φύλλο, λίγο παχύτερο από μισό εκατοστό και κόψτε με μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες ανάλογα με το πόσο λεπτά σας αρέσουν τα κριτσινάκια και στο μήκος που θέλετε. Στρίψτε βιδωτά το κάθε λωριδάκι να πάρει στριφτό σχήμα.
Τοποθετήστε τα στη λαμαρίνα φούρνου πάνω σε λαδόκολλα για να μην λερώνετε ταψιά κοντά το ένα στο άλλο μιας και δε φουσκώνουν ιδιαίτερα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, ανάλογα με το φούρνο.

Ζαμπονοκασερόπιτα σκέτη απόλαυση!!




Το μόνο που θα χρειαστείς είναι τα πιο αγνά υλικά σου και μέσα σε λίγο χρόνο θα έχεις μία πολύ νόστιμη πίτα γεμιστή με ζαμπόν και ποικιλία τυριών, τα οποία μπορείς να επιλέξεις εσύ ποια θα είναι ανάλογα με τα γούστα σου.




Υλικά

4 αυγά
250 γραμ. κασέρι
250 γραμ. γραβιέρα
240 γραμ. γκούντα
240 γραμ. φέτα
250 γραμ. ζαμπόν
1 λίτρο γάλα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 συσκευασία φύλλο κρούστας

Διαδικασία

Βήμα 1
Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα τυριά μας τριμμένα ή κομμένα κυβάκια, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε και το ζαμπόν ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Βήμα 2
Προσθέτουμε στο μπολ και 4 φύλλα κρούστας ψιλοκομμένα.

Βήμα 3
Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ και στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους, προσθέτοντας από πάνω τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.

Βήμα 4
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα και πάλι μεταξύ τους και χαράσουμε την πίτα μας σε κομμάτια με το μαχαίρι.

Βήμα 5
Έχουμε χτυπήσει τα αυγά μαζί με το γάλα στο χέρι και περιχύνουμε την πίτα μας με αυτό το μείγμα.

Βήμα 6
Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Καλή όρεξη!!!
via nostimada

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο!



Υλικά συνταγής

Για τη βάση:
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για άλειμμα του ταψιού
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ψιλοκομμένο
70 γρ. [1/3 φλ. τσαγιού] ζάχαρη άχνη
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
150 γρ. [1 φλ.] αλεύρι
2 κ.σ. κακάο

Για τη γέμιση ινδικής καρύδας:
225 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
1 κουτί [395 ml] ζαχαρούχο γάλα
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
100 βούτυρο ψιλοκομμένο
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C και αλείφετε με τις 2 κ.σ.βούτυρο τε ένα ταψί διαμέτρου βάσης 16 x 26 εκ. Καλύψτε το με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Για τη βάση:
Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και το αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο πάνω από το σοκολατένιο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού, το πιέζετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ.



Για τη γέμιση καρύδας:
Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το τριμμένο ινδοκάρυδο και το αυγό και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν.
Το απλώνετε πάνω από την ήδη ψημένη βάση και ψήνετε για 25 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:

Λιώνετε το βούτυρο, σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
Στρώνετε τη κρέμα επικάλυψης πάνω από τη κρύα ήδη γέμιση καρύδας και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 20 λ. Κόβετε τετράγωνα σαν παστάκια κομμάτια και σερβίρετε.
 sintayes.gr


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζυμαρόπιτα!



Υλικά

Γιαούρτι: 1 κεσεδάκι μικρό
Νερό: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Αυγά: 3 τεμ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 13-14 κουταλιές της σούπας
Τυρί φέτα: 100 γρ τριμμένη ( ή άλλο πικάντικο τυρί)
Αλάτι - πιπέρι
Μαργαρίνη: 1 κουτάλι της σούπας σε μικρά κομμάτια
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας

Οδηγίες

Βάζουμε το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου και τη βάζουμε στο φούρνο να κάψει το λάδι στους 200 βαθμούς.
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την φέτα και την μαργαρίνη, ενώ το αλεύρι το προσθέτουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό (δεν θέλουμε να είναι σφικτός). Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο κι αδειάζουμε πάνω στο καυτό λάδι το χυλό μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα κομματάκια μαργαρίνης σε διάσπαρτα σημεία. Βάζουμε το ταψί πάλι στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο,  την κόβουμε κι είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.
Εύκολο έτσι;
chefoulis

Χαλβάς πορτοκαλιού!


Υλικά:

(για μια φόρμα κέικ με τρύπα διαμέτρου 24εκ.)

1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

200 γρ. Βιτάμ

2½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

3 φλιτζ. τσαγιού νερό

¾ φλιτζ. κορινθιακή σταφίδα

3/4 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα



Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το Βιτάμ και το αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να λιώσει. Μόλις κάψει ρίχνουμε το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι. Τα καβουρντίζουμε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να απορροφήσουν το Βιτάμ και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών και ανακατεύουμε δυνατά να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό, τις σταφίδες και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύουμε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα και μοιράζουμε το χαλβά σε φόρμα. Πιέζουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού να μην αφήσει πουθενά κενό.

Μετά από 15-20 λεπτά ξεφορμάρουμε το χαλβά σε πιατέλα. Διακοσμούμε με φέτες αποξηραμένου πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
imommy.gr

Κοτόπιτα στα γρήγορα!!


 Ιδανική πρόταση για ένα ελαφρύ, θρεπτικό και χορταστικό γεύμα.

Τι θα χρειαστείτε:

• 1/2 κιλό φύλλο κρούστας (περίπου 10 φύλλα)

• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 στήθος κοτόπουλου φιλέτο

• 2 μπούτια κοτόπουλου φιλέτο

• 1  ποτηράκι κρασί

• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

• 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη

• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

• 1/4 γραβιέρα τριμμένη

• 1 ποτήρι γάλα

• μαϊντανό, δυόσμο, μέντα ψιλοκομμένα

• λάδι, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο



Πως θα το ετοιμάσετε:

•Βράζετε το κρεμμύδι σε χαμηλή θερμοκρασία με ένα ποτήρι νερό και αφού βράσει, προσθέτετε λάδι και το αφήνετε να κοκκινίσει. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να τσιγαριστεί. Αφού τσιγαριστεί το σβήνετε με το κρασί.

•Αφού τσιγαριστεί καλά και από τις 2 μεριές προσθέτετε λίγο νερό (να καλύψει το μισό κοτόπουλο) προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου.

•Αφού βράσει το κοτόπουλο, κρατάτε το ζωμό με το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε.

•Σε μια μικρή λεκάνη, προσθέτετε τις πιπεριές, τα μυρωδικά, το γάλα, το τυρί, το αλάτι, το λάδι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το ζωμό από το κοτόπουλο και το κοτόπουλο και τα ανακατεύετε καλά.

•Στρώνετε τα φύλλα σε ένα ταψί, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και στρώνετε 4 φύλλα στη βάση, ρίχνοντας μέσα τη γέμιση και βάζοντας και τα υπόλοιπα 6 φύλλα από πάνω.

•Πριν βάλετε την πίτα στο φούρνο, την κόβετε σε κομμάτια και ραντίζετε με λίγο νερό

•Ψήνετε για 1 ώρα στους 190 βαθμούς και κατόπιν βάζετε το ταψί στο κάτω μέρος της κουζίνας για μισή ώρα έτσι ώστε να ψηθεί καλά και το κάτω μέρος της πίτας.

Πηγή:Koolnews.com

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Σοκολατόπιτα διαφορετική από τις άλλες!!

Δοκιμάστε μια σοκολατόπιτα διαφορετική από τις άλλες

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και φτιάξτε μία σοκολατόπιτα που θα σας κάνει να κολλήσετε. Είναι τραγανή γιατί έχει μπισκοτένια βάση και σε κάθε κουταλιά το στόμα σας θα γεμίζει σοκολάτα!

Υλικά

1 1/2 πακέτο πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα
150 γρ. περίπου βούτυρο
450 γρ. τυρί κρέμα
2 1/2 κούπες πραλίνα φουντουκιού
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
125 γρ. σοκολάτα
μισή κούπα κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζετε τα μπισκότα. Προσθέτετε το βούτυρο (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και χτυπάτε. Στη συνέχεια προσθέτετε μια μεγάλη κουταλιά πραλίνας φουντουκιού και χτυπάτε ξανά το μείγμα. Στρώνετε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε μια ταρτιέρα. Στη συνέχεια, χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος, και χτυπάτε για ένα λεπτό ακόμα. Απλώνετε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνετε , μέχρι να σκεπάσει ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπισκότου. Σκεπάζετε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε, φτιάχνετε την τελική επικάλυψη. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση και παράλληλα σε ένα μπολ ψιλοκόβετε τη σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη να κοχλάσει η κρέμα γάλακτος την αφαιρείτε από την εστία της φωτιάς. Αδειάστε πάνω στο γλυκό τη σοκολάτα και σκεπάζετε ξανά με αλουμινόχαρτο.
 govastileto.gr

Αμυγδαλωτά στα γρήγορα!!

Η περίοδος της νηστείας είναι μια καλή ευκαιρία να επιχειρήσετε καινούριες συνταγές για πεντανόστιμα φαγητά και γλυκά. Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει και τι πιο ιδανικό από τα αγαπημένα γλυκά που έχουν λατρέψει γενιές και γενιές!

 Είναι μία γλυκιά λιχουδιά, με αγνά υλικά που ειδικά αν τα φτιάξετε με τα χεράκια σας, θα τα λατρέψουν οι πάντες!

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. κοσκινισμένη άχνη
130 ml μέλι
130 ml νερό χλιαρό
1/2 κ.γ. κανέλα
Για την επικάλυψη:
αμυγδαλόψιχα ή ζάχαρη άχνη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αραιώστε το μέλι στο χλιαρό νερό. Είναι σημαντικό το νερό να είναι χλιαρό και όχι κρύο, για να μπορεί το μέλι να «διαλυθεί«.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, ρίξτε το αραιωμένο νερό με το μέλι και ζυμώστε, όχι όμως για πολλή ώρα, ίσα ίσα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σας.

Σχηματίστε μπαλίτσες ή ό,τι άλλα σχήματα θέλετε και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο περάστε τα από αμυγδαλόψιχα ή εναλλακτικά αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη. Τόσο απλά!
Σημείωση
Τα αμύγδαλα ή τα καβουρντίζουμε λίγο και κυλάμε τα αμυγδαλωτά όταν ψηθούν ή όταν τα βάζουμε για ψήσιμο τα πασπαλίζουμε και τα ψήνουμε μαζί.

Πηγή:mothersblog.gr

Ραβανί σπιτικό και εύκολο!!

Μια συνταγή για πολύ νόστιμο ραβανί σπιτικό, και εύκολο !!!!

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για το ραβανί
170 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
128 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια ζάχαρη
240 γραμμάρια ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
250 γραμμάρια στραγγιστό
3 βανίλιες
4 αυγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)

Για το σιρόπι
720 γραμμάρια νερό
600 γραμμάρια ζάχαρη
φλούδα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Αρχικά ξεχωρίζουμε ασπράδια από τους κρόκους σε δυο διαφορετικά μπολ, σε άλλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι το μπεικιν και τις βανίλιες και σε άλλο ένα μπολ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
Έπειτα χτυπάμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη με το μίξερ προσθέτουμε το γιαούρτι, τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα και μετά προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπεικιν και τις βανίλιες.
Τέλος ρίχνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα μας μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά πλήρως.

Λαδώνουμε λίγο το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο πάνω κάτω για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα το φούρνο.
Για το σιρόπι τώρα βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα και στην πρώτη βράση το αφήνουμε για 5′ και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το τρυπάμε σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα για να τραβήξει τα υγρά και το σιροπιάζουμε κατά μήκος.

Πηγή:sidagi.gr

Απλα και νόστιμα!! Τα πιο γευστικά αυγά!!




    
Απογειώστε τα πρωινά σας με αυτήν την απίστευτα εύκολη και γευστική συνταγή που ακολουθεί! Αυτά τα τηγανισμένα αυγά με τυρί, φρυγανιά, κρεμμύδια και τομάτες.
Με αυτή τη συνταγή δεν θα το σκεφτείτε καν να πετάξετε οτι περίσσεψε . Πράγματι, εάν το φάτε για πρωινό, ότι μείνει θα το φάτε και για μεσημέρι.
Είναι τόσο καλό. Αλλά αν δεν το  πιστεύετε, πρέπει να το δοκιμάσετε και σεις!


Υλικά

3 κ.σ βούτυρο ή ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
1/4 κούπας κομμένες λιαστές τομάτες
1 κούπα φρυγανιές
3/4 κούπας τυρί γραβιέρα
3/4 κούπας τρυμμένη παρμεζάναcup grated parmesan cheese
6-7 αυγά, ανάλογα το μέγεθος του τηγανιού

Τι κάνουμε
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180. Λιώστε το βούτυρο,ή το λάδι  προσθέστε το κρεμμύδι και ψήστε το σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά τα κρεμμύδια. Ρίξτε μέσα τις τομάτες.

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε τις φρυγανιές και το τυρί. Ρίξτε μισό από το μείγμα πάνω στα κρεμμύδια. Ανακατέψτε το μείγμα, κάνοντας χώρο για τα αυγά. Προσεκτικά βάλτε τα αυγά στις “φωλιές”. Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα πάνω από τα αυγά. Βάλτε το τηγάνι ή ταψάκι στο φούρνο και ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να φτιάξει μια χρυσαφένια κρούστα.
amyntaioout.gr



Μουστοκούλουρα!

       

Εύκολα και απλά σε 25 λεπτά!!!!! Μουστοκούλουρα ..



Υλικά

Για 4-6 άτομα

    ¼ κούπας ζάχαρη
    ½ κουταλιά του γλυκού σόδα
    1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
    ¼ κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
    ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    ½ κούπα ελαιόλαδο
    ¼ κούπας χυμό πορτοκαλιού
    ¾ κούπας μούστο πηχτό (πετιμέζι)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταίο ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια και τα βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά αν είναι μεγάλα, αν είναι μικρά τότε μειώστε τον χρόνο ψησίματος σε 10 – 12 λεπτά.
http://newslight.gr