Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Γλυκάκι με κεκάκια 7days !!!



Υλικά
 
15 κεκάκια 7days,
1 ζαχαρούχο γάλα,
1 morfat,
2 βανίλιες,
 2 σακουλάκια maltesers.
 Τι κάνουμε
Σε ένα τσέρκι στρώνουμε τα κεκάκια.
Χτυπάμε στο μίξερ τη morfat μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο ,τις βανίλιες και τα maltesers χοντροκομμένα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα κεκάκια και στολίζουμε με κερασάκια η maltesers!!!

Τσουρέκια νηστίσιμα!

·

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
για το προζύμι:
5 κουτ. γλυκού ξερή μαγιά
ή 3 φακελάκια.
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
4 κουτ. σούπας αλεύρι

Για τη ζύμη:
1/2 λίτρο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
1/2 κουτ. γλυκού σκόνη μαστίχας
3 κουτ. γλυκού μαχλέπι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
περίπου 1.250 γραμ. αλεύρι για τσουρέκι

Εκτέλεση:

Πρώτη μας δουλειά το στύψιμο των πορτοκαλιών για να πάρουμε χυμό, ο οποίος δεν πρέπει να είναι παγωμένος, αλλά σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε δοχείο με καπάκι διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει χυλός. Σκεπάζουμε το δοχείο και περιμέ-νουμε για 30΄ να φουσκώσει το προζύμι.
Βάζουμε σε λεκάνη τον φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη και ανα-κατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το προζύμι και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε κατόπιν λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε ώσπου η ζύμη μας να μη κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε τη ζύμη σε δοχείο με καπάκι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ½ ώρα (εγώ βάζω το δοχείο με την ζύμη στο φούρνο μικροκυμάτων και κλείνω την πόρτα του, εννοείται χωρίς να τον βάλω σε λειτουργία).
Έπειτα πλάθουμε τα τσουρέκια σε σχήμα που μας αρέσει και τα βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα.
Τα αφήνουμε στα ταψιά να φουσκώσουν τουλάχιστον για 30΄ και τα ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο τους 160ο C για 30΄ ανάλογα με τον φούρνο.

Χαλβάς με κουβερτούρα ταχίνι μέλι!!!

Υλικά

 350 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κ.σ. μέλι 50 γρ.
120 γρ. ταχίνι
2 κ.σ. κακάο 15 γρ.
400 γρ. χαλβά βανίλια, σε κομματάκια [κρατάτε λίγο στην άκρη]
150 σταφίδα ξανθή ή μαύρη [κρατάτε λίγη στην άκρη]
150 φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα [κρατάτε λίγα στην άκρη]

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε σε μπολ τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα, με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο. Όταν κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα κομματάκια του χαλβά και ανακατεύετε.

Τοποθετείτε χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

 Εφη Καρεκλά

Μπισκοτομπούρεκο!!






Υλικά
900 γραμ γάλα
150 γραμ ζάχαρη
130 γραμ σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
2 αβγά
1 κσ βούτυρο
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα ότι γεύση θέλετε
ξύσμα από ένα λεμόνι
2 βανίλιες
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Υλικά για το σιρόπι
650 ζάχαρη
400 νερό
ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
ένα ξύλο κανέλας





εκτέλεση
σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια να ζεσταθεί
ριχνουμε την ζάχαρη και μετά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια κρέμα!
Όταν είναι έτοιμη χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολάκι και ριχνουμε λίγη από την ζεστή κρέμα για να πάρουν μια καλή θερμοκρασία.
Στην συνέχεια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που είναι η κρέμα μας και μαζί και την μια κουταλιά βούτυρο και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που την κολλάμε στην κρέμα να μην κάνει κρούστα!!!!
Μόλις κρυώσει τρίβουμε στο μουλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε και αυτά μαζί με την σαντιγί σε σκόνη.
Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα και τα κόβουμε στην μέση και εχουμε 22 φύλλα, κάθε φύλλο το αλείφουμε στις δυο άκρες με βούτυρο στο πάνω μέρος αλλά κέντρο βάζουμε μια κουταλιά κρέμα και διπλώνουμε πρώτα τις δυο άκρες και μετά το κάνουμε ρολάκι.



Εκτέλεση σιρόπι
Την ώρα που περιμένουμε να κρυώσει η κρέμα κάνουμε το σιρόπι μας για να είναι και αυτό κρύο μόλις βγουν τα μπουρεκάκια μας από τον φούρνο!!!!
βράζουμε για 10 με 15 λεπτά περίπου την ζάχαρη με το νεράκι και την κανέλα και μετά από τα 10 λεπτά ριχνουμε και το λεμόνι και σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει!!!!





Γαύρος στη λαδόκολλα!!!




Αν δεν τα δοκίμαζα δεν θα πίστευα ότι γίνονται τόσο νόστιμα τα ψαράκια!!! Σαν να είναι τηγανητά !!!

 Υλικά
1 κιλό γαύρο,
αλάτι,
ελαιόλαδο.
Λαδόκολλα
αλεύρι


Καθαρίζουμε τον γαύρο και τον αλατίζουμε.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και τη λαδώνουμε καλά.
Αλευρώνουμε τον γαύρο και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Περιχύνουμε με λίγο λάδι τα ψάρια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα και καλή όρεξη!!!Αν δεν τα δοκίμαζα δεν θα πίστευα ότι γίνονται τόσο νόστιμα!!!
Μaria Marda


Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Tortillιa ομελέτα !!!


Εύκολη ομελέτα πολύ νόστιμη δεν θα πιστεύετε τι τρώτε σε γεύση!!


Μερίδες 2
Υλικά
5 αυγά
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο καρέ ψιλό
3 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
ελαιόλαδο






Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τις πατάτες .
Τηγανίζουμε για 10 λεπτά μόνο να μαλακώσουν.
Στα 5 λεπτά τηγανίσματος προσθέτουμε και το κρεμμύδι μαζί προσέχοντας να μην ξεροψηθούν απλά να μαλακώσουν,
Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε ένα πιάτο
Σε βαθύ μπολ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα .προσθέτουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας ελαφρώς.




1}Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 3 κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα των αυγών και περιμένουμε να δέσει το μείγμα και να ροδίσει ελαφρά ανασηκώνοντας λίγο την κάτω πλευρά,
Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα πιάτο και αναποδογυρίζουμε την ομελέτα την ξαναβάζουμε στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω να ψηθεί η Σερβίρουμε κόβοντάς την στα δύο η σαν πίτσα.

Μπορούμε από εκεί που λέω το ένα να την βάλουμε σε ταψάκι και να την ψήσουμε 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτάκια σε προθερμασμενο φούρνο,
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μπισκοτάκια από τα χεράκια μας με γέμιση σοκολάτας!!!

* 100 γρ. άχνη ζάχαρη
* 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
* 1 αυγό
* 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
* 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο
* Γέμιση
* 200 γρ. κουβερτούρα με περίπου 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
* 180 γρ. κρέμα γάλακτος 



Μπισκότα


Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ (με το φτερό) έως ότου αφρατέψει. 
Προσθέτουμε σταδιακά το αυγό, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 2-3 ώρες. 
Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά μήκους 5 εκ. 
Μεταφέρουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα.χ Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά.
 Αφήνουμε να κρυώσουν.

Γέμιση


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει την αποσύρουμε. Την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Αν χρειαστεί, τοποθετούμε το μπολ πάνω από μπεν μαρί. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και αλείφουμε με αυτό τα μισά μπισκότα. Τέλος, σκεπάζουμε με τα άλλα μισά.
 Εφη Καρεκλά

Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο!!


Σπανακοπιτα ζεστη ζεστη και ενα χερακι δεν μπορεσε να αντισταθει!!!
Για το φυλλο
1 κιλο κιτρινο αλευρι ΜΑΝΑ,
1 φλυτζανι τσαγιου ελαιολαδο,
2 κουταλιες της σουπας ξυδι,
2 κουαλακια του γλυκου αλατι,
2 κουταλακια του γλυκου μπεικιν,
χλιαρο νερο οσο παρει για να γινει η ζυμη μαλακη και να μην κολλαει στα χερια
Θα χρειαστουμε 250 γρ λιωμενο βουτυρο για να βουτυρωσουμε τα φυλλα.

 Εκτέλεση
Σε μια λεκανη βαζουμε το αλευρι και κανουμε μια λακουβα στη μεση,προσθετουμε το ελαιολαδο,το ξυδι,το αλατι,το μπεικιν και λιγο,λιγο το νερο και ζυμωνουμε.
Θελουμε μια ζυμη μαλακη και ευπλαστηΑφηνουμε τη ζυμη να ξεκουραστει.
Στη συνεχεια χωριζουμε τη ζυμη σε 12 μπαλακια.
Περνουμε πρωτα τα εξι μπαλακια τα ανοιγουμε σε μικρα φυλλα και αφου τα βουτυρωσουμε τα τοποθετουμε το ενα πανω στο αλλο, τα κλεινουμε γυρω γυρω και τα κανουμε μια μεγαλη μπαλα.
Κανουμε το ιδιο και με τα υπολοιπα εξι μπαλακια.
Τα βαζουμε στο ψυγειο για μια ωρα να παγωσει το βουτυρο.

Ετοιμαζουμε τη γεμιση.
1 κιλο φρεσκο σπανακι,
1 μεγαλο πρασο,
1ματσο κρεμυδακια φρεσκα,
αλατι,
πιπερι,
λιγο ελαιολαδο,
4 αυγα,
1 φλυτζανι του καφε ρυζι
η τραχανα,300 γρ φετα.

Σωταρουμε στο ελαιολαδο το πρασο με τα κρεμυδακια,προσθετουμε το σπανακι και αλατοπιπερωνουμε.
Οταν αρχισει να βραζει το σπανακι προσθετουμε το ρυζι να τραβηξει τα υγρα.
Οταν κρυωσει λιγο το μειγμα με το σπανακι προσθετουμε τα αυγα και ανακαυευουμε καλα!!!!Λαδωνουμε ενα μεγαλο ταψι(της κουζινας).
Ανοιγουμε το πρωτο φυλλο με τον πλαστη δινοντας το σχημα του ταψιου μας.
Βαζουμε το φυλλο στο ταψι και απλωνουμε το μειγμα με το σπανακι.
Πανω στο σπανακι ριχνουμε τη φετα τριμμενη σε χοντρα κομματια.
Ανοιγουμε και το δευτερο φυλλο και σκεπαζουμε.
Χαραζουμε την πιτα σε κομματια και βουτυρωνουμε.
Ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να παρει ωραιο χρωμα η πιτα!!
 Μαρια Μαρδα



Λουκουμάδες ΕΞΠΡΕΣ!!!



 Τέλειοι!!! Αφράτοι!!! Πανεύκολοι!!!



Υλικά

2 κουπες χλιαρο νερο,
1/2 κουπα σπορελαιο,
1 φακελακι μαγια,
5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
αλευρι για ολες τις χρησεις περιπου 1 κιλο

Ζάχαρη για περιτύλιγμα


 Τι κάνουμε
Ανακατεύουμε  όλα τα υλικά  μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια.
Κάνουμε κορδόνι και κυκλάκι.
Μέχρι να τα φτιάξουμε όλα τα μπαλάκια το πρώτο έχει φουσκώσει (εγώ περίμενα και κανένα τεταρτάκι,)
Τηγανιίζουμε σε μετρια φωτιά
(Χρησιμοποιούμε την κούπα του Νες καφέ για μέγεθος τυλίγουμε γύρω γύρω και κόβουμε )Βγάζουμε από το τηγάνι και βουτάμε κατ ευθείαν στη ζάχαρη!
 Μαρια Μαρδα--Dimitra Arvanta

Καριόκες με σοκολατένιο κέικ!!!


 Υλικά

 Κεικ που περίσσεψε (περίπου μισή φόρμα),
200 γρ καρύδια,
1 κούπα λιωμένη μαργαρίνη 200 γραμ
5 κουταλιές της σούπας σιρόπι από γλυκό του κουταλιού φράουλα,
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ,
1/2 κούπα φρουτάκια γλασέ(κόντιτα)
Για το γλάσο 
400 γρ κουβερτούρα λιωμένη,
2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο.
Τι κάνουμε 

Κάνουμε ψίχουλα το κέικ με τα καρύδια και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Πλάθουμε δυό μπαστούνια,τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 40 λεπτά περίπου.
Λιώνουμε την κουβερτούρα.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
Σε ένα μεγάλο δίσκο βάζουμε μία λαδόκολλα και ακουμπάμε πάνω εκεί τις καριόκες.
Τις βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν!!

Κέικ Ντόμινο!!

Υλικά για το παντεσπάνι βανίλιας
125 γρ βούτυρο.
 2 αυγά.
 1/2 φλ γάλα.
 1 φλ βανίλια 
2 φλ αλεύρι φαρίν απ.
Υλικά για το παντεσπάνι σοκολάτας:
 125 γρ βούτυρο.
 2 αυγά.
 1/2 φλ γάλα.
 1 βανίλια
 1/5 φλ αλεύρι φαρίνα απ 
 1\2 φλ κακάο.
και 1 μεγάλη Μερέντα
 Εκτέλεση
Χτυπάμε τ βούτυρο με τη ζάχαρη μετά ρίχνουμε τα αυγά κ χτυπάμε λίγο ακόμα. Ρίχνουμε στη συνέχεια το γάλα κ τη βανίλια κ στο τέλος το αλεύρι σιγά σιγα
Αυτό για το πρώτο μείγμα
Για το δεύτερο τώρα
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι το γάλα απλά σε αυτό βάζουμε το αλεύρι μαζί μ το κακάο
Αν θέλουμε και στ 2 μείγματα βαζουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Συναρμολόγηση
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι πάνω στο άλλο και μετά το κόβουμε σε λωρίδεςς
Κολλάνε την  κάθε λωρίδα με  Μερέντα
Και προσέχουμε η από πάνω λοριδες να είναι το αντίθετο χρώμα
Στο τέλος το καλύπτουμε όλο στρώνοντας ομοιόμορφα με Μερέντα!

Γιά βοήθεια δείτε πώς τοποθετούμε τις λωρίδες μία σοκολατένια μία βανίλια εναλάξ και τις κολάμε μεταξύ τους με στρώση Μερέντας.

Από την φίλη μου Ευγενία Ράπτη!!!

· Σοκολατένια Απόλαυση !!!


 Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,
250 γρ μαργαρίνη,
250 γρ άχνη,
5 κουταλιές της σούπας κακάο,
1 σφηνάκι κονιάκ,,
Γλάσο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
200 γρ κουβερτούρα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε την σοκολάτα σε κομμάτια ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο και οταν μισοκρυώσει περιχύνουμε το γλυκό.

 Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και κατεβάζουμε από τη φωτιά,στη συνεέχεια προσθέτουμε την αχνη,το κακάο,το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μεμβράνη σε ένα μεγάλο μπολ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Πιέζουμε καλά να πάρει το σχήμα του μπολ.
Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου να παγώσει.
Ξεφορμάρουμε το γλυκό και περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει !!!

Κουλουράκια με ταχίνι τραγανά και γευστικά!!




Υλικά

250 γρ ταχίνι,
250 γρ ζάχαρη,
ξύσμα πορτοκαλιού 
χυμό από 2 πορτοκάλια,
500 γρ αλεύρι γοχ,
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα,
1 φακελάκι μπεικιν,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 
σουσάμι για το τύλιγμα 

Εκτέλεση
 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ταχίνι,το χυμό,τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Κάνουμε τα κουλουρακια στο σχέδιο που θέλουμε και τα βουτάμε στο σουσάμι.
Βάζουμε τα κουλουράκια σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 λεπτά περίπου.Καλή επιτυχία!!
Από την φίλη Μαρια Μαρδα

Τηγανίτες με σως βύσσινο!!!



Φτιάξτε ένα γεμάτο και γευστικό γλυκό για όλη την οικογένειa!!!

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τις τηγανίτες

    1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
    1 1/4 φλιτζάνι γάλα
    1 αυγό
    3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λειωμένο

Για την σως βύσσινο

    1 βάζο κομπόστα βύσσινο
    1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φράουρ
    Για την κομπόστα βύσσινο
    ½ κιλό βύσσινα καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
    4 ποτήρια νερό
    4 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
    2 ξύλα κανέλας
    1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι γλυκάνισου

Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες

    Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός. Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι.
    Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί  για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας, τότε γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια εστία.

Για τη σως βύσσινο

    Σε ένα κόσκινο στραγγίζουμε τα βύσσινα, βάζουμε το χυμό τους και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει.
    Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύουμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά και σερβίρουμε.

Για την κομπόστα βύσσινο

    Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο. Προσθέτουμε τα βύσσινα και τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά μαζί με το μείγμα την ζάχαρης.
    Στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει η κομπόστα.
    Αδειάζουμε σε μπολ, τα βάζουμε στο ψυγείο 2-ώρες και σερβίρουμε.
newsbeast

Γλυκάκι με φρυγανιές και κρέμα πορτοκαλιού!



Τι θα χρειαστούμε
Φρυγανιές, ανάλογα με το ταψί σας, στο δικό μου χωράνε γύρω στις 20

Για το σιρόπι
1,5 ποτήρι ζάχαρη (330 γρ.)
1,5 ποτήρι  νερό (330 γρ.)
1 φλούδα λεμονιού (και να μην έχετε δε πειράζει)

Για την κρέμα με γάλα
4 ποτήρια (1 λίτρο) φρέσκο γάλα
8 κουταλιές  σούπας κορν φλάουρ
0,5 ποτήρι  ζάχαρη (100 γρ.)

Για την κρέμα πορτοκάλι
4 ποτήρια  φρέσκο χυμό πορτοκάλι (1 λίτρο)
8 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
0,5 ποτήρι ζάχαρη (100 γρ.)

Πως το κάνουμε
Απλώνουμε τις φρυγανιές μας στο ταψί σε μια στρώση όσο καλύτερα και πιο τακτοποιημένα μπορούμε

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, αφήνουμε να πάρουν βράση και μετράμε 5 λεπτά. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό. Αν βιάζεστε βάλτε το κατσαρολάκι να ακουμπήσει σε ενα μεγαλύτερο σκεύος με νερό.

Ρίξτε το σιρόπι στις φρυγανιές να μουλιάσουν.

Ετοιμάστε 2 μικρά μπολάκια. Βάλτε στο ένα τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ για την κρέμα γάλακτος και στο άλλο τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ για την κρέμα πορτοκάλι. Ανακατέψτε. Προσθέστε στο ένα λίγο γάλα και στο άλλο λίγο χυμό και ανακατέψτε καλά.  Αυτό το κάνουμε για να μη μας σβωλιάσει το κορν φλάουρ.

Στο κατσαρολάκι βάλτε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί. Προσθέστε το μείγμα απο το μπολάκι με το γάλα. Ανακατέψτε καλά σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να γίνεται κρέμα. Προσοχή μη σας κολλήσει, ανακατεύετε συνέχεια.  Βγάλτε το από τη φωτιά κι αφήστε το 2 λεπτά να κρυώσει. Απλώστε την κρέμα γάλακτος πάνω στις φρυγανιές. Αφήστε το να κρυώσει τελείως ή πετάξτε το μέσα στο ψυγείο για πιο γρήγορα.

Σε άλλο κατσαρολάκι ή στο ίδιο αν δε βαριέστε να το πλένετε βάλτε τον υπόλοιπο χυμό να ζεσταθεί. Προσθέστε το μείγμα από το μπολάκι με το χυμό. Όπως και πριν ανακατέψτε καλά σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να γίνεται κρέμα. Προσοχή μη σας κολλήσει, ανακατεύετε συνέχεια.  Βγάλτε το από τη φωτιά κι αφήστε το 2 λεπτά να κρυώσει.

Απλώστε την κρέμα πορτοκάλι πάνω στην κρέμα γάλακτος και βάλτε το ταψί στο ψυγείο.

Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο ενα 10ωρο οπότε γλύψτε την κουτάλα να σας φύγει η λαιμαργία και ξεχάστε το. Αν το κόψετε νωρίς δε θα έχουν σταθεροποιηθεί καλά οι κρέμες και θα έχετε το φαινόμενο σπλατς.


Το ότι αυτό το γλυκό συνηθίζεται με χυμό πορτοκάλι δεν είναι λόγος για να μη δοκιμάσετε και άλλους χυμούς. Εμείς το πορτοκάλι το φάγαμε, είμαστε ήδη στο ροδάκινο και ένας χυμός λεμόνι περιμένει στο ντουλάπι. Ταυτόχρονα αναρωτιέμαι πως θα ήταν με φρεσκοστυμμένο καρπούζι. Άσε που δε βλέπω το λόγο να μη τη δοκιμάσω και με φρουκτόζη για διαβητικους. Τα πάντα όλα. Αυτό το γλυκό είναι τα μελομακάρονα του καλοκαιριού λέμε!

Υ.Γ. Στη φωτογραφία ειναι η βερσιόν με το χυμό ροδάκινου διότι και καθότι η βερσιόν με το χυμό πορτοκάλι φαγώθηκε προ ημερών όπως είπαμε.

via sheblogs